Лидерът на ''Възраждане'' иска да забранява медии, се казва в позиция на Дневник и Капитал

OFFNews 06 октомври 2022 в 16:20 2553 1

Дневник, Капитал

Снимка Дневник, Капитал

"Цензурата в стил “Възраждане” е поредният инструмент от продължаващия години натиск върху изданията ни от институции и политически сили, се казва в позицията.

“Дневник”, чийто репортер Ралица Фичева лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се опита да изгони от пресконференция, и сродното му издание “Капитал” излязоха с позиция за случилото се вчера в БТА.

Лидерът на ''Възраждане'' иска да забранява медии, се казва в позицията.

"...Костадин Костадинов наложи за пореден път цензура върху “Дневник” и “Капитал”, като отказа да отговаря на техните въпроси, но обяви и желанието си медии да бъдат “заклеймявани” официално със закон като “чуждестранни агенти” - етикет, който се използва от официалните власти в Русия като част от репресиите срещу свободните медии там. Днес (5 октомври) той провали пресконференция на партията в пресклуба на БТА (обявена с публична покана преди ден) само за да се опита да не отговори на въпросите ни", се припомня в позицията.

“Дневник” и “Капитал” оценяват поредната атака на Костадин Костадинов не само като недопустима намеса в нормалната работа на репортерите от политици, но и като опасна заявка, че в България може да се предлага безнаказано забрана и репресии за независими медии", алармират двете медии. Те посочват, че обидите и лъжите, разпространявани публично от лидера на партията, не са просто евтин опит той да предизвика скандал и да си осигури широко публично внимание, а застрашават независимата журналистика и самите репортери."

"Цензурата в стил “Възраждане” е поредният инструмент от продължаващия години натиск върху изданията ни от институции и политически сили. Показателно в случая е, че “Възраждане” е втората партия, която агресивно напада “Капитал” и “Дневник”, след дългогодишната кампания, която водят политиците от ДПС срещу двете медии. Надяваме се, че в този случай останалите политически формации, а и медиите няма да останат мълчаливи пред опитите в стил “Владимир Путин” журналисти и издания да бъдат забранявани - първо на събития, а след това вероятно и на пазара", завършва позицията на "Дневник" и "Капитал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Д-р Мазникуров

07.10 2022 в 00:18

Едно (почти) любовно писмо:
Скъпи мой Костя,

Трябва да се явиш в Пасольството в петък вечер, знаеш къде, за да говорим и да ти дам някои последни указания! Тези 10 % дето ги докара, може би са добро начало, но честно казано очаквах повече от теб, огорчена съм! Виж какво правят нашите богатири в Донецк, Луганск, и другите освободени територии! Това се казват резултати, нали! Имаш още доста да учиш, дерзай! Все пак аз зная че ти много работиш, много се стараеш и го оценявам. Искам да те възнаградя и поощтря. След оперативката и инструктажа ще поразпуснем малко...Ще ти предложа главозамайващи коктейли с най-новите ми лосиони за баня. Ще те чакам по червени прашки, с червени лачени ботушки и лачен костюм палавнико! С бич с топчета и ръждиви патрони от Калашник, от фронта са, а накрая ще те пронижа дълбоко с пенис колан 12-ти номер, за теб е специално! Да викаш от болка и удоволствие момченцето ми, и да те заредя с много енергия за борбата!
С обич,
Твоята строга метреса,

Е. МУтрофанова
 
X

Да помогнем на украинските деца!