Кошлуков се извини за калпавите предизборни дебати по националната телевизия

Генералният директор на БНТ се надява следващият парламент да поправи поправката в Изборния кодекс, за да не уврежда кампанията психическото здраве на зрителите

OFFNews 11 март 2023 в 15:23 4750 4

Кошлуков

Снимка БНТ

Емил Кошлуков

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се извини на зрителите и водещите на предизборните студиа по националната телевизия в специален пост във фейсбук.

Обясненията му са заради критиките на зрителите, че се дава ефирно време за предизборен дебат, който е на изключително ниско ниво, а някои от участниците използват телевизията за разпространение на конспиративни теории и неверни твърдения.

Кошлуков напомня, че според последните изменения в Изборния кодекс БНТ е длъжна да предостави еднакво време на всички партии. А редът на участията се определя с жребий от Централната избирателна комисия.

"Така че работим с материала на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме.", отбелязва Кошлуков. 

Генералният директор благодари на колегите си за търпението и се надява, че следващият парламент ще промени "тази недомислена поправка", защото "предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията". 

Ето пълния текст на съобщението:

Може би трябва отново да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро. Благодаря на колегите за търпението им, искрено се надявам, че в следващото народно събрание ще ни чуят вече и ще променят тази недомислена поправка. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева специално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

4

dolivo

12.03 2023 в 12:47

Може да се качи кандидат и директно да лъже?

Да си представи темите по които говори и предварително факт чек.

Що не го направят така?

Инак БНТ е рупор на случайна сбирщина. Или неслучайна?

10212

3

Човека

11.03 2023 в 23:32

Каквото сте посели медиите, това ще жънете.

1236

2

БотоксПутю

11.03 2023 в 20:44

Ами гледахте ли предаването Панорама от вчера 10 Март 2023? В случая Кошлукът е прав. По-интересно е това след "дебата".

5827

1

pisnamiotmutri

11.03 2023 в 20:31

Народе извини се, че нямаш сили да разкараш от националната си телевизия, за която плащаш зависимо от мафията лице с изтекъл мандат.