Коментар на българка в Гардиън: Не приемам лекции по равноправие от английските фенове

OFFNews 18 октомври 2019 в 10:35 5024 2

Британският вестник Гардиън публикува позицията на българския автор Ивета Чернева, в който тя казва, че не приема лекции от английски футболни фенове.

Коментарът е озаглавен „Английските фенове също обезчовечават" и е по повод преекспонирането на скандала с расизма на футболния мач България-Англия.

„Като българка трябва да кажа, че расизмът във всичките му форми трябва да бъде изкоренен. Това, което не приемам обаче, е лекции по равноправие и почтеност от английските футболни фенове", казва Чернева за Гардиън.

„Бях там, по улиците на София този ден. Английските фенове по-късно бяха скандализирани, че българските фенове правеха расистки маймунски звуци на стадиона. Е, английските фенове правеха силни животински звуци, заобикаляйки ме, когато вървях по улицата", добавя тя.

„Може ли жените също да не са животни за английските фенове, както цветнокожите не са животни за тях? ", пита тя. „Смешно е, че английските фенове претендират с морална висота. Равноправието е за всички", казва тя в заключение.

Подобен коментар от Ивета Чернева стана Писмо на деня в британския Дейли Експрес вчера, под заглавие „Не приемам лекции от английските фенове".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

2

kokoten

18.10 2019 в 12:13

Браво на момата...добре е,че има такива българи та да ни отсрамят,иначе на нас така ни загряха задниците с това 6:0,че не знам кога ще се оправим....не стига,че сме гола вода на терена,ами и тази фашистка паплач откъде ни налетя,направо не е истина...

12373

1

Emigirl

18.10 2019 в 10:43

Англичаните яхнаха вълната и направиха опит да си изчистят образа с нас, надявам се, че не им се получи