Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Френски съд обяви банкрута на кремълския пропаганден канал RT France

OFFNews 08 април 2023 в 17:39 4344 8

Снимка

Ксения Фьодорова

Съдът в Нантер обяви банкрута на френското поделение на руския пропаганден канал RT France, съобщи в Туитър си ръководителката му във Франция Ксения Фьодорова.

„Днес Съдът на Нантер взе решение да постави в ликвидация RT France - медия, която не се хареса на Еманюел Макрон от стартирането си и която беше санкционирана от ЕС преди година като превантивна мярка заради конфликта в Украйна - чрез блокиранието ни в Европа, а след това и чрез замразяване на всички наши средства и активи, за да се гарантира, че повече не произвеждаме съдържание. В резултат на това повече от сто френски служители ще бъдат съкратени през следващите дни”, Фьодорова.

„Това не е нищо друго освен цензура на медия, която е дала свобода на журналисти, водещи и експерти и никога не е нарушавала никакви закони, но е останала вярна на основните си ценности, които несъмнено ще липсват на французите“, пише още журналистката, чиято началничка е една от най-отявлените антиевропейски и антиукраински пропагандисти на Кремъл Маргарита Симонян.

Още през март м. г. след руското нахлуване в Украйна ЕС забрани руските правителствени медии като Sputnik и RT (Russia Today) да излъчват в Европа. В страните от ЕС е блокирането и съдържанието на RT France в Туитър.

Санкциите не попречиха на руските медии да публикуват съдържание. По-специално, руският канал продължи да създава, публикува и излъчва материали, насочени към френскоговорящата публика в африкански страни като Мали и Буркина Фасо. През януари 2023 г., след декемврийското решение на ЕС да замрази активите на пропагандисти, френското правителство блокира банковите сметки на RT France и впоследствие компанията беше обявена в несъстоятелност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

8

dolivo

09.04 2023 в 10:11

Джендо,

въпрос на приоритети, но може би и практичност. Пробваха директно системен подход с перестройка и той дерайлира, заради фейк икономиката и високата корупция.

По-лесно според мен е да продадеш на хората икономически облаги но на всички нива, за да отпуснат захапката от системните простотии. Това ще доведе до идентифициране на НАЙ важните системни промени нужни , минимума, за да проработят нещата. Твърде много промени накуп без ясна визия защо , са рецепта за провал и атака пак от Путьовци бъдещи.

Но явно още трябва да страдат, за да поискат просперитет.

Директната намеса за смяна на системата без морковче, няма да е приета от голяма част от населението.

Затова ми се струва икономическия подход е по-висок приоритет и ще доведе до системни промени.

Абе сложна работа, ще го оставя на експертите, че то и Китай ако заръфа Русия в Азия на база етнос и население, и става мазало...

1000

7

PaulPierce

08.04 2023 в 20:21

Да излъчват путлерската пропаганда в Еритрея и Етиопия

345

6

Джендо Джедев

08.04 2023 в 20:07

dolivo,

Те трябва системата да си оправят. Икономиката сама ще се оправи като следствие от това. Ама системата им е толкова прогнила, че всичките пари на света не могат я оправи.

1236

5

БотоксПутю

08.04 2023 в 19:20

Лесно им е на французите да забранят канала на RT France, защото е само един. Не е като в България - (n+1) на брой маскирани RT канала.

345

4

Джендо Джедев

08.04 2023 в 19:09

Още едно гнездо на откровена фашистка пропаганда и дезинформация е разринато и изхвърлено на боклука. Чудесно!

22548

3

dolivo

08.04 2023 в 18:31

Вместо да харчат пари за телевизии навсякъде, да вземат да си оправят икономиката?

Ама пусти комплекси не пускат - то иска световен ред да прекроява.

Пък икономиката му колкото на Чили. Да е чувал някой за Чилийска телевизия във Франция да се навира зорлям?

Коя страна харчи най много за ПР? Ми най бедната.

2073

2

Johnny B Goode

08.04 2023 в 18:09

RT -> в Мали и Буркина Фасо. Там им е мястото. И в Северна Корея може.
В нормалния свят - не.

11462

1

dardorel

08.04 2023 в 17:49

Реципрочни мерки,нищо повече...
 
X

Да помогнем на украинските деца!