Девети ежегодни награди за телевизионна журналистика 'Свети Влас'

ОFFNews 25 февруари 2019 в 14:37 2068 0

В началото на юни 2019 г.,  за девети пореден път ще се връчи най-голямата в България годишна „Награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“.

Процедурата за номиниране е открита, съобщи председателят на Сдружението, което връчва наградите Иван Гарелов. Отделни автори или цели предавания ще бъдат отличени от 5-членно жури с председател проф. Ивайло Знеполски.

Телевизионните предавания трябва да са оригинални, български и излъчени в програмата на поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от Съвета за електронни медии /СЕМ/. Номинациите обхващат цялата оригинална и лицензирана телевизионна продукция в родния ефир, излъчена в периода 1 март 2018 г. - 30 март 2019 г.

Периодът за предложения за участие в тазгодишната селекция приключва на 10 април 2019 г., а списъкът с финалистите ще бъде обявен на 10 май и ще включва 20 номинации.

Предложенията трябва да съдържат: заглавие, жанр, дата на излъчване и запис на предаването. Организаторите очакват предложенията на e-mail:[email protected].

По традиция „ГОЛЯМАТА НАГРАДА" се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика, а „СПЕЦИАЛНА НАГРАДА“ се присъжда за оригинални идеи и индивидуално присъствие.

Ежегодните Награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ подкрепят новаторството и оригиналните идеи, отличават и насърчават авторския подход, разбирането на журналистиката като сфера на индивидуално присъствие, творчество и професионализъм.

Инициатори са „Кръг 11“: Иван Гарелов, проф. Ивайло Знеполски, доц. Георги Лозанов, Любен Дилов-син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Павел Васев и покойния Петко Бочаров.

Церемонията по връчването на престижните отличия се провежда на брега на морето в курорта Свети Влас. Преди това ще се проведе традиционна дискусия по тазгодишната телевизионна продукция, която ще бъде водена от миналогодишния носител на Голямата награда Бойко Василев. Поканени са медийни експерти, медийни репортери и видни журналисти. Всички те, както и номинираните, са гости на "Марина Диневи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови