БТА стартира стажантски програми за студенти

OFFNews 16 февруари 2021 в 14:58 1307 0

Договори за стажантски програми за студенти подписаха днес генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев и ректорите на три висши училища - проф. Анастас Герджиков (СУ "Св. Климент Охридски"), проф. Димитър Димитров (УНСС) и проф. Ирена Петева (УниБИТ).

Предвижда се да има стажове за по петима студенти от СУ и от УНСС, и двама студенти от УниБИТ. Учените от трите висши училища са поканени да бъдат автори на БТА, емисиите на агенцията ще разпространяват информация за научната и учебната дейност на трите университета.

Днес Българската телеграфна агенция отбеляза и 123-ия си рожден ден с водосвет за здраве, който бе отслужен от отец Ангел Ангелов, предстоятел на столичния храм "Света София". На днешния ден - 16 февруари 1898 г. /стар стил/, излиза първият бюлетин на БТА, написан лично от директора на агенцията Оскар Искандер. На четири страници са събрани седем информации - за борсови цени, за събитията в балканските страни и преди всичко за здравословното състояние на княгиня Клементина. Датата е приета за рожден ден на БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови