Борисов: В ТВ7 полицията действаше по най-тъпия, глупав и брутален начин (снимки)

OFFNews 29 април 2015 в 21:42 15042 22

Снимка БГНЕС

Фондът за гарантиране на влоговете трябва да си събере парите, но полицията действаше "по най-тъпия, глупав и брутален начин". И затова ще понесе пълна отговорност.

Това заяви късно в сряда премиерът Бойко Борисов във връзка със скандала в ТВ7.

Според него влизането в ТВ7 е било недопустимо, затова и е разпоредил на министър Бъчварова да вземе мерки относно началника на Шесто РУ и заместник-началника на СДВР и тези, които са допуснали "тази простотия да се случи".

Многократно съм казвал - това се прави с двама полицаи, които оказват съдействие на съдия-изпълнителя и не се месят в работата му. Нямат работа с хората в студиото, посочи той.

Това е медиата, която най-брутално нарушаваше демокрацията и манипулираше, медиата, която докара Чобанов, Орешарски и всички тия на власт, заяви обаче Бойко Борисов.

Всички вие не си мръднахте пръста, тези журналисти защо тогава не си хвърлиха оставките, когато се нарушаваше демократичното право на опозицията, каза още министър-председателят.

Заради глупостта на полицията помолих да бъде отложено с една седмица, каза Борисов по повод на изпълнението, свързано с активи, заложени в полза на КТБ.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че този едноседмичен срок е даден по изключение.

Той призова собствениците на медиата да намерят техника, с която телевизията да работи, или да изплатят дълговете си.

Ще съберем дълговете от КТБ, както повелява законът. Милиарди дадохме от данъкоплатците заедно с държавата, за да спасим всички вложители. Сега трябва да съберем парите, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!