Борисов маха полицаите пред ТВ7. Бъчварова: Медиите са равни пред закона (снимки)

ОFFNews Последна промяна на 29 април 2015 в 16:24 10128 7

1/1

Снимка БГНЕС

Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

"Призовавам за спазване на законността и обществения ред. Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано.

Очаквам Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, да даде повече информация относно процедурата по възбрана, която е наложена от миналата година на телевизията, за това че дейността й се управлява от синдик, а НАП наложи запор заради очаквано публично задължение. Винаги съм подкрепял правото на журналистите да упражняват своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Само законът ще ни даде свобода, нека го спазваме всички!", каза още премиерът.

Бойко Борисов се включи на живо в ефира на ТВ7, където заяви, че по негово желание ще остане 1 полицай пред медията.

Изпратил съм Бъчварова да остави там един полицай, както е по закон. Най-мразя да става така: да се намесва държавата в такива неща. А, вие, с вашите адвокати и синдици, си оправете бакиите както можете. Не искам да замесвате държавата и държавните институции в това, което се случва. Става дума за частни отношения. Но да не забравяме, че вие сте тези, които направиха това с Костинброд, вие висяхте пред дома ми в Банкя. Ако бяхте журналисти, нямаше да правите така. Ще искам от Бъчварова да отстрани този, който е разпоредил толкова полицаи да идат там. Отношението ми към вас съм си го изразил, държавата няма отношение, каза Борисов в ефира на телевизията.

Преди минути министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пристигна пред сградата на ТВ7 и заяви, че ще извърши лично проверка на ситуацията.

"Не забравяйте, че и медиите са равни пред закона. Никой не трябва да спекулира с тази ситуация. Опитваме се да решим един много съществен проблем", каза Бъчварова.

Днес в сградата на ТВ7 частен съдебен-изпълнител, заедно с полиция и хамали, поискаха да изнесат техника на медията по нареждане на синдиците на КТБ.

Ситуацията към момента е в развитие. Репортер на OFFNews следи акцията на живо.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2015 в 21:29

Тези неща са предварително обмислени и обсъдени със същите, които сега трупат позитиви с действията си чрез PR. Нима си мислите, че подобна знакова акция се прави без знанието на Бъчварова? Ако действително не е знаела изводите стават допълнително по-жалки за управленците - шепа злобни мишки дошли да крадат за Доган - слуги на Турция без родина, достойнство и чест.

29.04 2015 в 19:14

Днес се разбра едно, че Пресцентъра на МВР дирижира цирка. Полицаите като побъркани го повтаряха...Министърката обаче не беше в течение, че Пресцентъра дирижира дърпането на шалтера...А кой е по-влиятелен от Бъчварова може да се разпорежда по този начин, че Пресцентъра да върши непривични му действия?
Бойко Борисов?
Стига бе...Той не е такъв човек, нищо че си призна в ефир колко много не обича тази телевизия...Нищо че благодарение на протестите на страницата МУ се сети, че е отишъл твърде далеч и прати да прибират полицаите...Ако беше закъснял с минута, полицаите, по нареждане на Пресцентъра, щяха да забият пистолетите в тила на водещите и така да мине новинарската емисия...

Борисов, прозрачен си!
Днес се сгромоляса завинаги!

29.04 2015 в 18:14

Много ме кефи, голямата суетня. Червените шамани Кутев и Кадиев си оплюха брадичките да бръщолевят припряно и да жестикулират. Йотовица - и тя се разбръмка тревожно . Хак да вие, платени копелета, няма ги сега мангизите, и се разбръмкахте, гърчете се !Ей сега, това канско пищене е музика за ушите ми, гърчете се !

29.04 2015 в 17:34

Браво,браво на спасителя.Сега вече цял народ и всичкият ошашавен електорат ще гласуват за него...Даже "писал" във Фейсбук...Какъв театър...Ако ще се борим срещу мафията,трябва да тръгнем от върха!

29.04 2015 в 17:14

Борисов в пряко включване в студиото на новините:
... за каква принципност ми говорите? вие ако бяхте принципни нямаше вашата телевизия там да ме обсажда лятото като не ходех на работа...
водеща: ... не съм ви идвала аз под вашите прозорци, за да ме обвинявате в безпринципност... знаете много добре, че това беше лично дело на тогавашния директор на телевизията - Николай Бареков.
бойче: ... и като не сте идвали понеже сте била принципна, тогава сте ходили на работа, а е ТРЯБВАЛО ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА И ДА НЕ ХОДИТЕ НА РАБОТА!... аз заради това... аз съм си казал мнението за вашта телевизия, затова няма да дойда в студиото ви...

29.04 2015 в 17:04

Бананова република на Кой. Чрез неадекватните действия на МВР само се прави страшен PR на медията. Волно или неволно.
Да се заема страната на ТВ7 обаче е безумно. Нагло е тези, обслужвали престъпния ченгесарски модел на управление, сега възмутено да говорят за липса на демокрация. Днешният абсурден театър, който е вън от съмнение, не може да изпере лекетата, направени тъкмо от ТВ7 върху свободното слово в България.

29.04 2015 в 16:56

Виж ти! Имало справедливост на този свят.Понякога.Най-отвратителната телевизия , създадена с парите на олигарсите на властта , за да крепи същата тази власт , изглежда отива в небитието.Рано или късно Господ отдава всекиму заслуженото!