Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ася Методиева слиза от екрана на БНТ за година

OFFNews 03 август 2015 в 14:00 16941 7

След две години в ефира на "Денят започва" по БНТ водещата Ася Методиева си взема едногодишен отпуск, съобщи самата тя в началото на днешното предаване.

Ася обаче не слиза от екран, за да си почине, а за да има време да обогати знанията си и така да е по-полезна на зрителите. 

"Ще замина на специализация в Унгария, там ще се развивам в областта на политологията под формата на магистърска програма в Централния европейски университет в Будапеща", каза за OFFNews водещата. 

"Живот и здраве след една година, ако отново водя сутрешния блок и БНТ ми повери тази отговорност, това, което мога да си пожелая, е отново да водя с Даниел Михайлов, защото с него си паснахме страшно много". Тя обясни, че са работили заедно шест месеца и е бил изключителен късмет, че бързо са се усетили и са уловили начина на работа на другия.

Водещата на БНТ е направила около 1600 интервюта за тези две години, като над 2/3 от тях са били с политици.

Тя обясни, че за момента няма уговорка с телевизията, когато се върне, да продължи да води предаването. "Със сигурност ще продължа да правя нещо за телевизията".

На въпрос кой момент ще запомни най-силно от досегашния си опит в телевизията Ася казва, че това е раздялата с Валя Крушкина.

"За мен тя беше учител в журналистическия смисъл на думата и за тези две години научих, че смисълът на журналистиката не е да се показваш по телевизията, а всъщност смисъла да се показваш по телевизията е това да правиш журналистика", обяснява Ася.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!