Ще остане ли секс в Града без Саманта?

Ивайла Сопотенска 14 януари 2021 в 12:08 6005 0

Снимка Facebook

Култовият сериал "Сексът и градът" ще има продължение от 10 епизода по HBO Max. Снимките ще започнат през пролетта. Новата поредица, наречена And Just Like That (И просто така), ще разкрие какъв е животът на приятелките днес, когато са прехвърлили 50-те години. Всичко това звучи прекрасно с едно изключение - новите серии ще са без участието на най-горещата и скандална дама от сериала - Саманта Джоунс, изиграна от актрисата Ким Катрал.

След като в последните години стана ясно, че между Катрал и колежките ѝ в сериала има сериозни разногласия, актрисата заяви, че няма да продължи участието си в поредицата. След съобщението за продължението Сара Джесика Паркър отговори на свой фен в Туитър, че не таи лоши чувства към колежката си, но Саманта не е част от новата история.

Паркър и другите две звезди от сериала, Синтия Никсън и Кристин Дейвис, споделиха в свои постове в Инстаграм краткия тийзър на новия сериал, който включва изгледи от Ню Йорк и добре познатото писане по клавиатурата на Кари Брадшоу, станало запазена марка на филма.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SJP (@sarahjessicaparker)

Където и да е истината за напускането на Катрал, големият въпрос остава - как ще изглежда "Сексът и градът" без Саманта? Освен колебанията дали ще се възроди еуфорията около сериала, зрителите искат да знаят каква ще бъде съдбата на героинята. Дали ще бъде убита? Заместена от друга актриса? Всичко това ще бъде интересно за зрителя, но за феновете на поредицата "Сексът и градът" няма как да се възроди в пълния си блясък без Саманта. След публикуването на рекламния клип на фейсбук страницата на сериала се появиха най-вече коментари на фенове, разочаровани от отсъствието на знаковата героиня, които са на мнение, че "няма как да има Секс в Града, ако я няма Саманта".

Сериалът "Сексът и градът" започва през 1998 г. и изследва територия, рядко обсъждана дотогава - ами ако жените правеха секс като мъжете, без обвързване, емоции и очаквания? В основната част на шестте сезона и двата пълнометражни филма именно Саманта е експериментаторът. Докато корпоративният адвокат Миранда Хобс (Синтия Никсън) преследва кариера, доброто момиче Шарлът Йорк (Кристин Дейвис) търси семейното щастие, а Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър) се обвързва с емоционално неподатливи мъже, героинята на Катрал е тоталният хедонист, който търси удоволствие и разнообразие преди всичко друго. Със скандалното си поведение Саманта насочи вниманието върху женската сексуалност и темата продължава да се обсъжда без срам вече над две десетилетия.   

"Сексът и градът" се появява заедно с други романтични сeриали, които продължават да са любими на зрителите, като "Златните момичета". Но това е единственият сериал, в който жени говорят свободно за секс. Освен че Саманта е най-авантюристично настроена от четирите приятелки, тя има и най-малко предразсъдъци и не съди другите. Самата тя заявява:

"Аз няма да бъда съдена нито от вас, нито от обществото. Ще нося каквото искам и ще съм с когото искам, докато мога още да дишам".

Саманта се определя сама като "try-sexual" - готова да опита всичко, тя разказва историите за своите еднократни контакти, пълна липса на желание да стане майка, видеозаписа, който прави сама и нарочно разпространява, както и по-сериозни теми като абортите. След като възвръща самочувствието и либидото си след битка с рака на гърдата, героинята се отдава на авантюра с 20-годишен модел. Това само затвърждава позицията ѝ на модел, който много жени искат да следват в търсенето на своята женственост и сексуалност, но и позиция и възгледи за живота.

Когато писателката Тафи Бродесер-Акнер моли своите последователи в Туитър да ѝ отговорят със своя сюжетна линия за отсъствието на Саманта, Сара Джесика Паркър дава свой отговор като продуцент на сериала - „Писалката и хартията са в готовност“. 

Ние също като зрители, в контекста на съвременното общество, доста по-различно и освободено от стереотипите и табутата на 90-те години, свързани с връзките и секса, очакваме да видим дали и какво може да предложи "Сексът и градът" без Саманта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови