Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Залаганията за Евровизия: Кипър измества Израел от първото място

OFFNews 08 май 2018 в 14:00 4980 0

Елени Фурейра

Кипър е новият фаворит на букмейкърите за победа на песенния конкурс "Евровизия" тази година.

В навечерието на първия полуфинал Израел беше изместена от първото място в залаганията. Певицата Нета и песента ѝ "Toy" бяха на върха на класацията на букмейкърите без прекъсване от 11 март досега. През последните два дни след Израел се нареждаха Норвегия и Естония, а Кипър беше на четвърто място.

Представителката на Кипър за тази година е Елени Фурейра - популярна гръцка певица с албански корени. Песента ѝ се казва Fuego. През годините Фурейра е участвала в национални селекции на Гърция, но така и не е била избирана. Така се стига и до 2018, когато тя все пак ще стъпи на голямата сцена на "Евровизия", но като представител на Кипър.

Преди да започнат репетициите за първия полуфинал на конкурса, Кипър беше на 17-то място в класациите на букмейкърите, след това обаче започна да се изкачва към първото място, което достигна днес.

Повечето фаворити за победители в тазгодишното състезание ще излязат на сцената на първия полуфинал на конкурса, който ще се проведе довечера. Сред тях са и българските представители - група "Equinox". Страната ни е в топ 10 на залаганията от излизането на песента насам, като дълго време букмейкърите ни нареждаха на второ място след Израел.

Журитата от страните, които участват в първия полуфинал, вече дадоха своите точки. Това стана вчера вечерта, но гласуванията се пазят в тайна. Оценките им са само част от крайния резултат - довечера думата ще имат зрителите. И журитата, и зрителите нямат право да гласуват за песента на собствената си страна. 

Само българи в чужбина ще могат да подкрепят "Equinox" и песета им "Bones" довечера. Шоуто тази вечер започва в 22:00 българско време. Гласуването започва веднага след края на последната песен. Номерата за гласуване са различни за всяка държава и важат само за територията на дадената страна.  

Вторият полуфинал на "Евровизия" ще бъде на 10 май, а финалът - на 12 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews