Три велики песни, които не са спечелили Евровизия (видеа)

OFFNews 08 май 2018 в 13:39 12166 2

Конкурсът Евровизия определено предизвиква силно поляризирани оценки. Не един и двама са победителите, които според публиката на континента напълно незаслужено са стигали до първото място. 

Дори хитът от 1974 г. на АББА Waterloo, смятан за най-добрата песен в историята на конкурса, за малко да не спечели надпреварата.

И все пак кои са най-големите губещи в историята на Евровизия?

Един от световните евъргрийни с безброй кавъри - италианската Nel blu dipinto di blu, по-известна с началото на припева Volare („летя“) е кандидатствала безуспешно на Евровизия през 1958 г. Остава трета.

Volare е песен на композитора и певец Доменико Модуньо. Утехата е, че въпреки че не печели Евровизия, получава наградата от конкурса Сан Ремо, а от плочата с нея са продадени над 800 000 броя.

През 1967 г. едно съвсем младо момиче от Германия с гръцки корени представя Люксембург на конкурса с песен на френски. Вики Лендрос губи, но песента ѝ определено става хит. Заваляват кавъри и преводи на всевъзможни езици, а мелодията става много популярна.

Определено и Балканите имат своя следа сред песните, недооценени на Евровизия. Всъщност примерите не са един и два, но може би най-шокиращото ограбване е, че Желко Йоксимович с песента Lane Moje не спечели конкурса през 2004 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

2

МБ

13.05 2018 в 17:32

Клиф Ричард заслужаваше първото място, но някакви задкулисни игри на журитата (от завист Обедин. кралство да не вземе за втора поредна година приза след Сенди Шоу с нейната Марионета) го изпратиха на второто.
Музикалните среди в Европа изпитваха завист към Англия заради световната популярност създадена им от Битълс (битълманията) и още 30-тина групи.

12261

1

Божо

08.05 2018 в 15:13

Да не забравяме Клиф Ричард, хитът му Congratulations 1968-а година зае второ място и стана световно известен. Песента от първото място никой не я помни.