W:O:A Мetal Battle на 2, 3 и 4 юни в "Маймунарника"

24 родни групи в надпревара за участие на немския фестивал Wacken Open Air.

ОFFNews 11 април 2017 в 12:25 3635 1

WOA: Metal Battle Bulgaria 2017 ще се състои на 2, 3 и 4 юни в столичния клуб “Маймунарника“ в Борисовата градина в София. Третото издание на събитието ще се проведе в 3 дни, като на 2 и 3 юни ще са полуфиналните кръгове, а на 4 юни (неделя) ще е финалът.

Поради изключително засиления интерес към тазгодишното издание и предварително обявеното ограничение до 24 квоти за изява на полуфиналите и се наложи родните организатори да потърсят помощ за предварителната селекция на групите от своите международни колеги. Международното жури от представителите на WOA: Metal Battle в състав: Владимирс Кравченко (Латвия), Ернст Кхичумов (Грузия), Стиепан Юрас (Хърватия), Лаурентио Строуц (Румъния) и Ема Гарсия (Испания) излъчиха своите 24 фаворита, а родните представители само обобщиха резултатите, които са следните:

8 m/s, 40 Days Later, Anonyme, Badcast, Cupola, Dementify, Der Hunds, Dishonored, Dreg Starz, Eridan, Fragments Of Existence, Grimaze, Hecktic, hereAndNow, Hyperborea, Inflict, Ivory Twilight, Khanъ, Lab For Madness, Morrum, O.H, Occultum, Ophan и S.T.A.Y.

В случай, че някоя от групите е възпрепятствана да участва, то тя ще бъдe заменена от следващите получили най-много гласове за участие: Escape From Inferno, Bleak Revelation, Chaplin’s Dream, Charda, Future Was Perfect, Il Pasaro, Magnetic и Vokyl.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и китарни кабинети осигурени и този път от музикален магазин Music Division. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите банди ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща. Окончателната програма по дни и часове на провеждане ще бъде обявена през месец май.

По традиция международния финал се провежда на WET Stage, а от четири години и на Headbanger’s Stage на немския фестивал Wacken Open Air, а в него взимат участие представители на 30 държави. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да ѝ покажат как и какво означава метъл музиката в родната им страна.  

В предишните години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5”, а класираните групи вече се награждават с материални и парични награди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови