Виктория e най-слушаният български артист в Spotify

Тя подписа договор с Warner Music (Полша) през април

OFFNews 20 декември 2023 в 16:29 1646 0

Виктория

Снимка Орфей Мюзик

Виктория

Виктория (Victoria) е най-слушаният български артист в Spotify с над 520 000 уникални месечни слушатели, съобщиха от „Орфей мюзик“.

Коледният ѝ сингъл All I Want for Christmas Is You достигна общо над 1 000 000 преслушвания общо във водещите стрийминг платформи. След промотирането от страна на Warner Music (Полша) музикалните куратори позиционираха песента в едни от най-големите коледни плейлисти в повече от 162 територии по света, най-голямата от тях „100 Greatest Christmas Songs Ever“ е с над 900 000 последователи.

В края на ноември българската надежда на международната музикална сцена направи премиера на коледния си проект по време на събитие, наречено Warner Sessions във Варшава по покана на Warner Music (Полша). All I Want for Christmas Is You е записана с полския пианист Александър Дебич.

Предистория

Българската певица Виктория подписа договор с Warner Music. През април беше премиерата на първия ѝ сингъл от съвместното партньорство с една от трите най-големи музикални компании в света. Песента носи името Lover’s Trial.

Подписването с Warner Music e голям успех за Виктория, която имаше възможност да представи България на „Евровизия“ през 2020 и 2021 година. Сделката се дължи на съвместената работа на изключителния лицензиант на компанията за България „Орфей мюзик“, чрез който се дистрибутират дигитално синглите на певицата от края на 2022 година, и на продуцентската компания зад Виктория – Ligna Studios, която стои зад музикалните ѝ проекти и международните ѝ успехи от 2019 насам.

„Много съм щастлива, че ставам част от семейството на Warner Music. Благодаря на всички, които подкрепят мен и моята музика. Lover’s Trial е песен, с която много се гордея. Вдъхновена е от раздяла, която изживях наскоро и разказва за този кръговрат от смесени и много силни чувства, в който често попадаме в края на една връзка“, казва певицата.

Музиката и текстът Lover’s Trial са нейни, но работи по тях с шведските композитори Оливър Бьорквал, Хелена Ларсон и американката Софи Хинтц. Видеото е режисирано от Виктория Караколева от Mooncut Film Studio, а главен оператор е Дамян Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика