Вход свободен за "Щурец в ухото" на Дискусионния клуб за кино на 27 май

ОFFNews 26 май 2015 в 13:31 4270 0

Кадър от "Щурец в ухото".

Тази сряда, на 27 май, от  18:30 часа в Дома на киното продължава Дискусионният клуб за българското кино, който е с безплатен вход за всички, с филма "Щурец в ухото".

Филмът ще бъде представен от доц. Петя Александрова, а темата е "Между селото и града". Специални гости в дискусията, посветена на филма, ще бъдат неговия режисьор Георги Стоянов и актьорите Стрефан Мавродиев и Павел Попандов.

Евтим и Пешо решават да напуснат родното си село и да отидат да живеят в големия град. Със себе си носят не само огромно количество багаж, но и угризения. Евтим се е разделил с брат си след драматичен скандал за няколко талпи, а Пешо е изоставил родителите си, без да им се обади. Застанали на пътя сред камара от вещи, те представляват колоритна гледка за подминаващите ги коли. Но двамата приятели имат възможност да се срещнат очи в очи с многообразието на живота. Виждат щедра отзивчивост и всеотдайност, но и дребна подлост и егоизъм; виждат вълнуващата чистота на голямата любов и отблъскващото двуличие. Тези срещи по свой начин са съдбоносни за момчетата, които си задават въпроса дали са взели правилното решение да напуснат селото и да отидат в града.

В ролите са Татяна Лолова, Стефан Мавродиев, Павел Поппандов и Ицхак Финци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови