В Силистра сложиха катинар на една от най- големите туристически забележителности

OFFNews 31 октомври 2019 в 12:43 5650 0

От няколко дни достъпът до най-голямата забележителност в Силистра „Меджиди табия” е забранен за граждани и посетители на крайдунавския град. Първи за проблема сигнализираха жители на града в популярната Фейсбук група Забелязано в Силистра. Това се случва в седмицата на местния вот.

„От години пътят до там не е бил асфалтиран, общината не прави рекламни материали, не популяризира обекта. За тази година е имало подписан договор за водене на туристи с туристически фирми. Вместо да ги водят до силистренската крепост обаче, са били отвеждани до зоологическата градина в Кълъраш. Румънците не са виновни – те явно гледат интереса на своя регион.” Това коментират запознати с проблема на крепостта "Меджиди табия" силистренци. Безстопанственост от страна на община Силистра е причината за създавалата се ситуация.

В Силистра са съхранени забележителности от всички епохи на българската история. Някои са уникални в национален мащаб. Ако се прави нещо в община Силистра, то досега винаги е било на парче. Затова историята в Силистра вместо да носи приходи на града, тъне в бурени и боклуци.

Дадености има, но липсва обща визия и подход. Отговорността за случилото се е у собствника – община Силистра, която от години е оставила нещата на самотек, а се вижда до какво води това. От това губи общината, но и малкият бизнес в града, за който поток от няколко хиляди туристи ще донесе допълнителни доходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!