Утре започва Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria

ОFFNews 23 април 2015 в 17:40 2208 0

В петък, на 24 април, стартират първите български финали на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2015, които ще се проведат в периода 24 Април – 3 Май на откритата сцена на столичното заведение "Маймунарника" в Борисова градина.

Заведението ще приема участници и гости на конкурса всеки ден от 12:00 часа. Официалното откриване е в петък от 15:45 часа, когато ще бъде представено и журито на конкурса. Веднага след това софийската банда RULE OF 3, ще открие и конкурсната програма.

След като Brond, Painout, A-Moral, Drive Your Life и New Day Coming се оттеглиха по различни причини, по-долу можете да видите подреждането на останалите участници по дата и ред на излизане, както и началните часове на започване във всеки един от дните:

24.04 /петък/, начало 16:00 часа:
RULE OF 3, ЗИМЕН ДЪЖД, REVIVAL, ERIDAN, FULL CIRCLE, HATE CAMPAIGN, ЕТАЛОН, AS ORCHIDS WITHER, JOHN STEEL, SEVI, RICH COMPANY

25.04 /събота/, начало 17:00 часа:
TOXIC GREEN, HYPNOTIK INK, ENTHRONEMENT, DOWNER KILL, DASH THE EFFORT, MIRROR, STOKHOLM, BLOODRUSH, SACRAL MIND, IL PASARO

26.04 /неделя/, начало 16:00 часа:
CORECOM, ESCAPE FROM INFERNO, NAMELESS DAY RITUAL, NIGHTMARE, METALWINGS, BENDIDA, YUVIGI, DIFFERENT HIGHWAY, URBAN GREY, NEW DISEASE, ABADDON, MATUBES

1.05 /петък/, начало 16:00 часа:
FAT BERTHA, SIMAI, DOWNFALL, TOOLSTICK, WARSCUM, OVERGAME, DEMENZIA, COPROSTASIS, MIZERERE, DOWNSLOT, LIEVEIL, CRASHBRAKE

2.05 /събота/, начало 16:00 часа:
POWER ENSLAVE, VIOLENTORY, EUFOBIA, VOICE AND FINGERS, ANEKDOT, THE REVENGE PROJECT, THE OUTER LIMITS, DIABLESS, FAT WHITE CHIEFS, AXEZ, SYSTEM

3.05 /неделя/, начало 17:00 часа: Финал

Събитието ще се състои в 6 дни, като от първите пет ще бъде излъчен по един финалист, който ще участва на финала на 3 май.

Победителят ще представи българската сцена на международния финал, като успоредно с това ще е и първата група свирила на най-големия рок и метъл фестивал в света Wacken Open Air.

Изявата на една сцена с Blind Guardian на 16 май в столичната зала "Универсиада" е друг бонус, който групата победител ще получи. А една от групите участници ще бъде избрана да подкрепи на 25 Юли в София концерта на култовите Cannibal Corpse.

Събитието ще се провежда по посочения график и в часовия интервал 12.00 – 22.30 часа, при вход свободен. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представян в началото на всеки ден, а всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети, осигурени от музикален магазин Music Division.

Представители от музикалния бизнес, медии и собственици на рок и метъл клубове ще посетят конкурса, който ще бъде заснет и поетапно излъчен от специализираното предаване за българска екстремна музика Fire Stage.

Официален представител на Wacken Open Air пък ще се присъедини към журито за финала на 3 Май

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ла фурия излъга и надигра Англия на Саутгейт