Quantcast

Uriah Heep с три концерта в България

ОFFNews Последна промяна на 16 февруари 2016 в 18:11 5656 1

Uriah Heep, една от английските култови хард рок банди от 60-те, ще зарадва отново многобройните си български фенове с 3 концерта - в Пловдив (4 май), Каварна (6 май) и Русе (7 май).

Билетите за концерта в Пловдив влизат в продажба от днес, 16 февруари, в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна - магазинитe "Office 1 Superstore", OMV, "Picadilly", "Техномаркет", "Технополис".

Ценовите категории за "Колодрум Пловдив" са от 15 до 35 лева.

Шоуто в Каварна на 6 май е безплатно за феновета на Uriah Heep.

Ден след това, на 7 май, легендарната бенда ще гостува в "Булстрад Арена" - Русе. Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim и са на цени от 12 до 40 лв., в зависимост от местоположението в залата.

През юни 2014 година Uriah Heep издадоха 24-ия си студиен албум, "Outsider". В него участва басистът Дейвид Римър, който замени в групата Тревор Болдър. Тавата бе последвана от турне, а през ноември 2015 бандата пусна колекцията "Totally Driven" с презаписани класически песни на Uriah Heep от 2001 година.

2016-та отново ще бъде белязана от обиколка, която стартира през март, и ще премине и през нашата страна с трите дати - в Пловдив, Каварна и Русе.

Създадена в Лондон през 1969 година от китариста Мик Бокс и вокалиста Дейвид Байрън като Spice, групата се превръща в Uriah Heep (името е на герой от романа на Чарлз Дикенс “Дейвид Копърфилд”) при концептуализирането на първия албум. Озаглавен "Very ‘eavy, Very ‘umble", той определя характерното звучене на бандата с наслагване на вокали, характерни клавирни и тежки китарни рифове.

Настоящият вокалист Бърни Шоу и кибордистът Фил Ланзън са в групата още от средата на 80-те, а барабанистът Ръсел Гилбрук се присъедини през 2007. Мик Бокс е постоянно присъствие през цялата история на бандата.

Репертоарът на бандата включва хитове от над пет десетилетия – от 70-те досега, между които култови парчета като "Gypsy", "Easy Livin", "July Morning", "Look At Yourself", "Stealin" и "Lady in Black", която достига до номер 1 в Германия в три различни случая и остава начело шест месеца. Продажбите на албуми са вече над 40 милиона, а с непрестанните турнета групата а посетила 56 страни, била е водеща на множество фестивали и турнета. Uriah Heep е първата западна банда, която свири в Русия през 1987 година, а година след това посещава и България.