Тонове рок и бира на второто издание Rock IT-маратона

Николаос Цитиридис 16 октомври 2012 в 12:25 2507 0

Rock It и група Sevi ни показаха как се прави ROCK маратон.
Rock It и група Sevi ни показаха как се прави ROCK маратон.

Второто издание на Rock IT маратона завърши, но скоро няма да го забравим. Ток и жици, дълги коси и много бира се разля в столичния клуб. 20 банди разклатиха Rock It и оставиха главите ни да се клатят по ритъма на музиката.

Този път организаторите от група Sevi и Rock IT решиха да ни завладеят с цели 3 дни музика.

Първият ден от маратона беше посветен на PUNK и SKA феновете. На сцената се качиха бандите Perfect Skies, Джаста Праста, Млък!, Brightsight и BGZ. 

Бирата се лееше, музиката разтърсваше и на втория ден, където свириха бандите I-Band, HighBall, Delta Roosters, Jimmy's BAND, Tube Hedzzz. Но има ли фестивал без Васко Кръпката? Отговорът тук е ясен - не! Васко и компания забиха, макар и за кратко, но ние пак си спомнихме за доброто старо време.

Кулминацията дойде в неделя. Вече с по-търдо звучене на сцената се появиха Lasttick, soundbleed, Vitamine trilogy, Full Circle, SOundprophet и Hangover. За финал организаторите оставиха Шеки and the bloodrain, които ни обещаха албум през 2025, който ще струва 17 японски йени. 

Черешката на тортата беше след обявения край на маратона, а именно Sevi. Въпреки че жените в българския рок се броят на пръстите на едната ръка, две от тях бяха на сцената в Rock IT. Мощ, сила, звук, жица - това са само малкото определения на техния стил и качество на правене на музика.

А кога можем да очакваме следващо издание? Можем само да се надяваме то да е скоро и да бъде още по мощно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови