Тайнствени пътувания из София разкриват неподозирани гледни точки на познатите ни улици

„Театър на сетивата София“ превръща града в декор, а случайните минувачи – в актьори в своеобразното представление-живот

ОFFNews 07 септември 2017 в 13:47 3613 0

Кога за последно чухте какво се случва около вас с пълно осъзнаване? Кога за последно разгледахте в пълен детайл някое цвете или плод? Или се разходихте в пълно спокойствие, безгрижно и с лекота?

Театърът на сетивата показва различна гледна точка на обичайните софийски пейзажи. Той представлява групови разходки на групи от максимум 12 души, които в продължение на няколко часа се отдават на търсенето на поетичното измерение на живота. 

Сетивните градски пътувания се случват на предварително определени дати, а маршрутът им е тайна, която се разкрива само на пътуващите. В зависимост от маршрута си траят между 2,5 и 4 часа.

Повече информация и записвания можете да откриете на сайта на "Театър на сетивата София". Допълнителни инструкции и мястото за среща ще бъдат изпратени по имейл само на записалите се.

„Целта ни е да превърнем Сетивните градски пътувания в нещо като градска леганда, която да провокира хората да преживяват града по нов начин“ – споделят създателите Михаил Димов и Златина Толева, творци и изследователи по природа, които работят със сетивен театър от повече от 10 години – „Започнахме този проект в началото на април 2017 г. и до момента повече от 200 души ни се довериха да им покажем града от различна гледна точка, като се отпуснаха в тишина и се оставиха сетивата им да ги водят.“

Предстоящите дати за „Театър на сетивата София“ пътувания са 14, 16, 28 и 30 септември. 

Кои са „Театър на сетивата София“

„Театър на сетивата София” е пионер в създаването на спектакли от вида „театър на сетивния лабиринт” у нас от 2010 г. насам.

Това са необичайни, интерактивни преживявания, провокиращи всички сетива, в които главен герой е самата публика. Всеки един от спектаклите на “Театър на сетивата София” има различна тема и се случва в необичайни пространства – изоставени фабрики, запустели читалища, музеи, молове, бизнес сгради или природни места.

Темите и съдържанието на различните спектакли са тясно свързани с контекста, зададен от пространството и момента на създаването им, както и от груповата динамика на творческия екип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови