Спектакълът 'Медея' - истинско театрално зрелище в Театър Азарян

ОFFNews Последна промяна на 17 септември 2019 в 17:43 3288 0

След невероятния успех и бурните овации, които предизвика спектакълът „Медея“ в Пловдив, на 8 и 9 октомври от 19:00 и 18:30 ч. постановката ще зарадва софийската публика в Театър Азарян. Невероятната Снежина Петрова ще влезе в кожата на Медея и ще предизвика истинско театрално зрелище. Публиката на спектакъла ще бъде посрещана във фоайето на театъра с фрагменти от изложбата- част от проекта - „Походът на аргонавтите от „Филиповци”. В представлението участват група деца, както и музикална формация „Вакали” и солистът на баян – Стоян Караиванов.

„Медея“ проследява историята на едно голямо престъпление, което се случва при разрив в отношенията между родителите. Как продължават пътя си децата, когато родителите им се разделят? Какво провокира една майка да посегне на собствените си деца? Според самата Снежина Петрова в центъра на театралния проект са именно децата.

Уникалният свят от образи е дело на режисьора Десислава Шпатова. Сценографията е на Зина Генч и Христина Дякова, а хореографията – на Анна Памуплова. Зад въздействащата музика застава Асен Аврамов.

Към екипа на „Медея“ в Театър Азарян ще се присъедини невероятният актьор Ивайло Герасков, който ще влезе в ролята на Креонт. Участват още великолепните актьори Петър Дочев, Ивайло Драгиев, Станка Калчева, Койна Русева, Георги Гоцин.
Проектът „Медея“ е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира с финансовата подкрепа на СП „Култура“, Нов български университет, Гьоте институт – България, НФ „Култура“ и в партньорство с фондация „Здраве и социално развитие“.

След премиерните дати на 8 и 9 октомври „Медея” ще се играе още в Театър Азарян на 13 и 14 ноември и на 2 декември от 18.30 ч.

Билети за спектакъла „Медея“ може да закупите от касите на Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови