Софийски театри се включват в петата Европейска нощ на театъра

Вероника Шербанова 22 октомври 2013 в 14:24 1197 0

Европейска нощ на театъра
Европейска нощ на театъра

Софийски театри ще се включат в петата Европейска нощ на театъра на 16 ноември. В инициативата ще се включат 11 страни в Европа.

До момента участието си в Европейската нощ на театъра са потвърдили Народен театър „Иван Вазов“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Театър „София“, Младежки театър „Николай Бинев“, Малък градски театър „Зад канала“, Камерен театър „Възраждане“, Театрална работилница „Сфумато“, Театър „Възраждане“.

Народният театър се включва с четири постановки - „Хъшове“ с режисьор Александър Морфов, „Крадецът на праскови“ с режисьор Бойко Илиев, „Очите на другите“ с режисьор Марий Росен и „Досието на една Ж“ с режисьор Боил Банов.

Сатиричният театър „Алеко Констатинов“ е подбрал моноспектакъла „Тиква!“ от Александър Урумов с участието на Димитър Живков, а Театър „София“ ще се включи с мюзикъла „Скачай“ на Здрава Каменова.

Младежкият театър е избрал за инициативата „Малкият Мук“ и „Нордост – приказка за разрушението, а Малък градски театър „Зад канала“ - „Златни мостове и Секвоя“ с режисьор Бина Харалампиева.

Театър „Възраждане“ ще се включи с постановката „Измамници“ с режисьор Деян Русев, а Театрална работилница „Сфумато“ ще представи ателие „Пулсиращият човек“ с водещи Асен Аврамов и Мила Искренова.

В тазгодишното издание на Европейска нощ на театъра ще се включат 11 държави с над 500 сцени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови