Sofia Metal Fest се разширява с още един ден

OFFNews 21 март 2016 в 17:59 2563 0

8 април стана част от програмата на Sofia Metal Fest 2016, като организаторите от BGTSC декларираха, че в този ден на сцената ще се изявят групи от страната и региона, а за притежателите на двудневен билет и за тези на два единични за 9 и 10 април входът ще е свободен.

По долу Ви представяме накратко групите за 8 април и пълният списък на участниците по дни.

Светльо и Легендите тържествено ще закрият програмата на 8 април. Добре познатата на феновете у нас формация ще поднесе своя специалитет от пънк-рок-метал подправен с етно-фолк и уестърн елементи. Групата се състои от музиканти участвали в култови формации като Хиподил и Холера дали тласък и изиграли важна роля във формирането на ъндърграунд сцената у нас още в края на 80-те на отминалият век.

Velian е сравнително млада формация, сформирана от Иван Иванов - вокали, Антонио Митов - бас, Дилян Недев - китари, Велизар Болчев – ударни и Васил Симеонов – китари, добре познати музиканти сред интересуващите се от случващото се в ъндърграунд сцената у нас, участвали в известни на българските фенове групи като Wartime, Progression и Fanagoria.

Стилът на групата е смес от пауър и мелодичен дет метъл, подправена с щипка готически романтизъм. Наскоро групата издаде и първото си EP „Fireflies“.

An Theos са епик фолк метъл група от Румъния, създадена през пролетта на 2010 година. Основата на музиката и текстовете са от и за древните карпатски хора. 

През април 2013 година групата издаде първият си макси сингъл „Chemarea Strabunilor" (The Call of the Ancients). Първият им албум се очаква през тази година. Освен в родната си Румъния, групата има зад гърба си концертни участия в Италия, Чехия, Унгария и на сцената в Каварна миналата година.

Downslot са добре позната и обичана от родните фенове банда, сформирана през 2008 година. През юни 2012 издават дебютния си албум "God is War" подкрепен със солидна обиколка и представяне в родните клубове. Втория студиен албум е въпрос на време, за да стане факт.

Anekdot е млада русенска траш метъл група създадена от младежи на 7 декември 2012 година. От 2013 г. групата участва в различни фестивали и конкурси за младежки рок групи в страната, където жури са уважавани български музиканти, продуценти и журналисти, печели призови места за авторска музика, включително и професионален запис на авторски песни.

Ето и подредбата на всички групи по дни:

8 април – SVETLIO & THE LEGENDS, VELIAN, AN THEOS, DOWNSLOT, ANEKDOT;
9 април – PARADISE LOST, FINNTROLL, TIAMAT, WOLFHEART, SAINTS‘N’SINNERS;
10 април – KREATOR, POWERWOLF, BATTLE BEAST, EVIL INVADERS, DIRTY SHIRT.

Sofia Metal Fest 2016 ще се състои на 8, 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“.

Примерна схема на мястото за провеждане на фестивала.

Билетите се  продават в мрежата на Eventim.bg в цялата страна, Сърбия и Румъния, Солун и Истанбул.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови