"София диша" на улица "Московска" днес

OFFNews 14 август 2016 в 07:00 5021 0

Снимка Яна Пункина

Фестивалът за градска култура "София диша" продължава днес, 14 август, на столичната уличка "Московска".

Днес тя ще е пешеходна от 16 до 22 ч. и на нея ще бъдат обособени пет зони. Най-близо до паметника на Васил Левски ще е творческата зоната, а до нея ще е спортната зона. Следват релакс зоната, детската зона и базар зоната, която е най-близо до ул. "Г.С. Раковски".

Посетителите ще могат да разгледат изложбата на скулптора и преподавател в НХА Златин Орлов и на Панайотов, който работи в областта на пластичните изкуства. На "Московска" ще е и инсталацията на Стела Гечева - "Болка".

По време на фестивала ще звучи музика от Sound Ninja, които ще представят мобилно, музикално студио, в което ще демонстрират най-новите техники и програми за индивидуално и споделено музициране.

Отново ще има литературни четения и представяния на млади български писатели, както и прожекции на късометражни филми - от 16, 18 и 20 ч.

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици и помага за развитието на самостоятелния им образ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!