Шведските пауър метъл легенди Sabaton възпяха България и Дойранската епопея

"Няма да се предадем, ще се бием докрай" - пеят шведските метъли

Венци Мицов 04 март 2022 в 21:02 30568 2

Шведските пауър метъл легенди "Sabaton" пуснаха нова песен, в която възпяха България и Дойранската епопея. Песента носи името "The Valley Of Death" ("Долината на смъртта").

Групата, която има сериозна армия от почитатели у нас, пусна тийзър от песента още през 2021 година. Днес обаче излезе дългоочаквания от феновете девети албум на групата - "The War to End All Wars". Темата на албума е Първата световна война, а песента за храбростта на българската армия е включена в него.

"The Valley Of Death" е характерен за бандата епичен метъл опус, в който има всичко, което феновете на героичния стил харесват - твърд звук, здраво пеене от страна на фронтмена на бандата Йоаким Бруден. За радост на родните фенове, текста възпява именно храбростта на българските войни.

"Their attack is coming fight them back
Bulgarians holding the line
Facing wave after wave, will never surrender
Again, again, again, again
They attack, Bulgaria held them back
Unleash their counter barrage
Let it rain artillery pounding the trenches
No surrender, fight them till the end"

Това е припевът на епичната метъл ода, която все още няма официален клип, но в Youtube "Sabaton" пуснаха видео с текста и музиката на песента.

"Сабатон" е група, която се вдъхновява от историята и от войната. Имената на албумите на бандата красноречиво говорят за това: Primo Victoria, Attero Dominatus, Metalize, The Art of War, Coat of Arms, The Great War, The War to End All Wars.

Голяма част от песните на групата са по действителни исторически случаи, като например "Christmas Truce", която разказва за коледното примирие на Западния фронт през Първата световна война. 

"Sabaton" ще свири през 2022 година в България. Те вече обявиха датите на започващото им световно турне, което носи името "The Tour To End All Tours". То започва на 4 март от Норвегия и ще мине и през България.

Скандинавската група е сред основните участници на Hills Of Rock`2022. Концертът е на 23 юли - на Гребния канал в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови