Шествия и тържества в цялата страна за 24 май

OFFNews 24 май 2017 в 09:02 4983 0

Шествия и тържества в цялата страна ще отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Министерството на образованието организира традиционното шествие, в което редом до министър Красимир Вълчев ще са президентът ген. Румен Радев и председателят на Народното събрание Димитър Главчев. То ще тръгне в 10:30 ч. от "Дондуков", ще продължи към Народното събрание и ще спре пред Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", където ще е официалната част. Ще има водосвет при паметника на светите братя пред библиотеката, а след това множеството ще може да прехвърли пред Народния театър, където от 12 ч. ще има концерт на ученици при софийски училища.

Празничното шествие във Враца ще бъде съпроводено от 24-метров национален флаг. То ще премине през централната пешеходна зона и ще спре пред паметника на светите братя.

Над 10 хил. ученици се очаква да се включат в шествието във Варна. Там в 10 ч. ще бъде издигнат националния флаг под звуците на националния химн на пл. "Св. св. Кирил и Методий".

В Ловеч пък ще бъдат наградени учители и ученици с барелефа "Светите братя Кирил и Методий".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови