Сериалът "Четвърта власт" се състезава за награда "Еми"

ОFFNews 15 май 2014 в 16:30 3189 0

Снимка БНТ

"Четвърта власт" се състезава за престижните американски телевизионни награди.

Сериалът на БНТ „Четвърта власт” е селектиран за най-престижния конкурс за телевизионни продукции – „Еми”.

Българската поредица ще се състезава в категорията „Драма” за международен сериал. 

„Наградите „Еми” на практика са телевизионните Оскари. Селекцията на „Четвърта власт” означава две много важни неща. Първо – висок международен продукционен стандарт. И още по-важното за нас – историята за сблъсъка между власт, медии и тайни служби определено интересува света”, заяви програмният директор на БНТ1 и продуцент на сериала Севда Шишманова.

"Четвърта власт" се завъртя по БНТ1 през есента на 2013 г. До момента телевизията не е съобщила дали ще финансира втори сезон на сериала.

Наградите "Еми" се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг за всички категории е през месец октомври. Тази година номинациите ще бъдат обявени на 13 октомври в рамките на MIPCOM в Кан. Официалната церемония по награждаването е на 24 ноември в Ню Йорк, припомнят от БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови