Секссимволът на класическата музика Лола Астанова идва за концерт в България

Носителката на ''Грами'' свири в Пловдив на30 май и в София на 6 юни

OFFNews 23 март 2023 в 07:44 4567 0

Лола Астанова и Степан Хаусер

Снимка Pragma Music Entertainment

Лола Астанова и Степан Хаусер

Тя има 300 милиона последователи в Инстаграм...

Ще си кажете, че това е статия за световноизвестен модел. Не, това е броят на последователита не световноизвестната пианистка Лола Астанова.

Красавицата от Казахстан обаче притежава нещо далеч по-силно от ослепителнатяа си външност. Тя е пианист със световна кариера и е носител на наградата "Грами", на наградата "Еми" и на още куп отличия.

Лола Астанова е интернет сензация. Смята се, че е най-търсения пианист в света. Това ѝ отрежда място на множество престижни събития, където свири като специален гост.

Едно от тях е благотворително събитие в Карнеги Хол, оглавявано от Доналд Тръмп.

Кариерата я среща с редица знаменитости. Тя има честта да работи с музикалния продуцент Дейвид Фостър и Андреа Бочели, с когото създават краткия документален филм „The Journey to the Theatre of Silence“. Атрактивната пианистка записва дует и с Марк Антъни, а с нейния любим приятел Степан Хаусер от 2 Cellos, носители на 16 награди „Грами“, пресъздават по особено атрактивен и страстен начин различни музикални произведения като „Лунната соната“ на Бетовен например.

Талантливата и привлекателна Лола Астанова започва музикалното си пътешествие, когато е едва на 6 години. Тя бързо усеща, че това е нейното призвание и до ден днешен не спира да развива уменията си. Тя впечатлява не само със своя прочит на класически произведения на Шопен, Лист и Рахманинов, но и с аранжиментите на хитове като „Don't Stop the Music“ на Риана и „We Are the Champions“ на Куин.

Лола Астанова ще се срещне за първи път с българските си фенове. Tя ще изнесе два концерта у нас, като започне с Античен театър, Пловдив на 30 май и продължи със зала 3 на НДК, София на 6 юни.

Билети за концерта в Пловдив на цени от 60 до 150 лв. за ВИП пропуски, могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим в цялата страна и онлайн на eventim.bg.

Билети за събитието в София на цени от 80 до 160 лв. ще се продават на касите на Билетен център НДК, в мрежата на Ивентим в цялата страна и онлайн на eventim.bg.

Организатор на събитието е Pragma Music Entertainment.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови