Руски медии: Кристиан Костов също е пял в Крим след анексирането му (видео)

OFFNews 11 май 2017 в 15:20 11195 3

Българският участник в "Евровизия" Кристиан Костов също е пял в Крим, след като полуостровът беше анексиран от Русия през пролетта на 2014 г., разтръбиха руски медии часове преди участието на Костов в полуфинала в Киев. Така те направиха паралел с недопуснатата руска участничка до конкурса.

Припомня се, че Костов е пял на сцената на детския лагер "Артек" на 1 юни 2014 г.

Кристиан е роден на 15 март 2000 г. и по време на участието си в Крим е бил на 14 години. Той има руско гражданство и московско жителство. Разликата между Самойлова и Костов е, че по време на посещението си в Крим българският представител е бил малолетен, т.е. не може да бъде търсена отговорност за действията му.

За това, че и Кристиан Костов е пял в Крим след анексирането му от Русия, обърна внимание роденият в Украйна влогър Анатолий Шарий, който пита какво ще направят сега хората от Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Именно заради участие в Крим през 2015 г. Киев отказа да допусне в Украйна Юлия Самойлова, която трябваше да бъде руският представител в "Евровизия". Причината е, че според украинските закони всеки, който посети "временно окупираните територии" без разрешение на киевските власти, подлежи на санкция, в това число забрана за достъп до страната. 

Българската делегация на Евровизия излезе със специално съобщение по този повод. То гласи, че по време на престоя си в Крим Кристиан не е бил придружен от родителите си и от тях не е поискано позволение за участието му на концерта.

Във връзка с медийни публикации относно участие на българския представител в Евровизия 2017 в събитие на територията на Крим, разпространени в деня на втория полуфинал на песенния конкурс, българската делегация в Киев уточнява:

На 1 юни 2014 година Кристиан Костов е посетил Крим само за няколко часа като част от групата на деца-таланти в музикалния формат „The Voice Kids“ на руската обществена телевизия. Концертът, организиран от „The Voice Kids“, е посветен на Международния ден на детето. Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси.

По това време Кристиан Костов е на 14 години и не е бил придружен от своите родители. От тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

Големият финал на конкурса е в събота, като букмейкърите поставят българския участник на трето място сред възможните победители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10952

3

Мойри

11.05 2017 в 16:00

И сега, заради това феновете на подчинението, aka "физкултурата над всичко", ще гласуват та ще дрънкат.

42249

2

Denis Rizanov

11.05 2017 в 15:42

Верно ли бе?!
Не може да бъде!
:))

Евровидение: болгарина уличили в выступлении в Крыму https://goo.gl/ZIXAjg


https://twitter.com/Korrespondent/status/862591035255525378

Да си го прибираме, докато не го арестували и осъдили като руски агент!
:)

10372

1

elbarbudo

11.05 2017 в 15:27

Изгорехме с евровизията...