Реб Бийч, Whitesnake: Трябва да чуете как Дейвид пее Deep Purple

Ексклузивно интервю на китариста на Whitesnake за OFFNews дни преди концерта на бандата в София

Николаос Цитиридис 12 ноември 2015 в 13:15 9538 9

Реб Бийч

Реб Бийч е китарист в Whitesnake от 2002 година. Свири и в хеви метъл бандата Winger. Часове преди излизането му на сцена за концерта на Ковърдейл и компания в Хелзинки Реб Бийч даде ексклузивно интервю пред OFFNews за турнето, Deep Purple и какво да очакваме от концерта на групата в София на 24 ноември.

1. Как върви турнето до момента?

Всичко е прекрасно за сега. С бандата се разбираме страхотно, това може да се види и от сцената. Смеем се постоянно, говорим си за всичко. И всичко това заради музиката. Песните на Deep Purple сигурно са "виновни" за това. Имаме и нови музиканти, с които се сработваме страхотно. Сега се връщаме от Япония - феновете бяха страхотни. Посрещнаха ни на летището, по гарите, даваха ни подаръци. Караха ни да се чувстваме като истински рок звезди. 

2. Какви изненади можем да очакваме от концерта ви в София на 24 ноември? 

Ако имаш компютър, сигурно никакви. Вече всичко е в Youtube. Якото нещо е, че свирим най-големите хитове, именно песните, които хората искат да чуят. Има и музика от новия албум на Whitesnake, който получи доста добри отзиви. Новите песни са сякаш правени за голяма арена и свирене на живо. 

3. Какъв е твоят избор за най-добър албум на Whitesnake и Deep Purple? 

Изборът ми за най-добър Whitesnake албум сигурно има нещо общо с възрастта ми. За мен най-добрият албум е "Whitesnake". Когато чух по радиото Still of the night, веднага отидох до магазина, за да си го купя. Всяка песен в този албум е прекрасна. Той даде на Whitesnake изцяло нов облик. Преди това бандата имаше едно дори блусарско звучене, но след тези песни всичко се промени. Любимият ми албум на Purple може и да не е най-добрият според феновете, но за мен това е Machine Head. Smoke on the water беше страшен хит. 

4. Разкажи повече за атмосферата в бекстейджа на турнето. 

Имаме нов китарист - Джоел Хоекстра , който е направо демон, когато засвири. Механичен звяр - може да изсвири всичко! С него се разбираме страхотно. Неговите родители са класически музиканти и цялото му детство е минало в това да ги слуша как свирят на цигулка. Около него е всичко е било и е в момента музика. Благодарение на него бандата е стегната. Имаме и нов клавирист Микеле Лупе, който е и страхотен вокал. Той е от Италия и има много позитивно отношение към всичко. В бекстейджа всички сме много щастливи, когато се качваме на сцена. Аз съм на 52, а другите музиканти са под 40, но въпреки това винаги много се смеем. Когато Дейвид идва при нас 30-ина минути преди шоуто, започваме да пеем и да е надъхваме за шоуто. Вълнуващо е, че концертите се продават, което значи, че сме на правилния път. 

5. Последно, но не и по важност - последно съобщение до феновете преди концерта ви в София?

Елате и вижте! Дейвид е в страхотна форма, пее невероятно. Ще чуете неща, които не сме свирили преди, шоу, което не сте виждали. Ковърдейл да пее песните на Deep Purple е нещо, което не трябва да пропускате. Особено ако сте музиканти, това е шоуто за вас! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!