Препоръчваме ви: Инсталацията на Недко Солаков 'Някои българи' с участието на видни бг артисти

ОFFNews 03 юли 2018 в 10:19 2794 0

Видеоинсталацията на Недко Солаков "Някои българи" представя шест от най-изявените ни артисти в различни области на културата. 

Прочут като разказвач на истории чрез различни художествени средства – от живопис и рисунка до комплексни мултимедийни инсталации, Недко Солаков този път кани в историята си свои съвременници – Георги Господинов, Иво Димчев, Рут Колева, Теодор Ушев, Явор Гърдев и Яра Бубнова – шестима автори с призната международна кариера, към които художникът не крие пристрастието си.

Недко Солаков се обръща към тези конкретни съграждани в контекста на често повтаряната тук и отвъд негативна характеристика на страната ни, за която се твърди, че е най-бедна и най-корумпирана сред всички 28 европейски страни членки и ги моли в кратки монолози да обяснят връзката си с България.

Всички те отговарят пред камерата на един прост въпрос, поставен от автора: Защо живеете в България (или от време на време се прибирате тук)?

Отговорите може да разберете всеки ден в Института за съвременно изкуство от 15:00 до 19:00 часа на адрес бул. "Васил Левски" 134, ап. 3. Изложбата ще може да бъде видяна до 27 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!