Повдигащо преживяване за финала на One Dance Week

ОFFNews 25 октомври 2016 в 14:40 4090 0

Прегърбени пред мониторите, загледани в екраните на телефоните си, скрити в музика от слушалките си, пристрастени към технологиите, физически изолирани и отчуждени от обществото – това е действителността, в която живеят хората на новото хилядолетие – Y -поколението.

Като неин антипод е спектакълът "Нагоре", който на 30 октомври от 18:00 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“, Пловдив, ще закрие деветото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week. 

В "Нагоре", дело на хореографите Йожеф Трефели и Майк Уинтър, участват шест невероятни изпълнители. Те ще представят динамичен движенчески речник, основан на повдигания и преплетен със сурова мъжка енергия. "Нагоре" има интелигентен подход към височината и повдигането – като физическо усилие и като емоционално състояние.

„В основата на "Нагоре" е мъжът – неговата сила и реакция, изразена в риска, който поема по оригинален и виртуозен начин, така че да предостави вдъхновяващо преживяване, което повдига. Хореографията е прекрасна, спектакълът предизвиква физиката, а самото представяне на съвременния танц зарежда публиката позитивно”, разказва Йожеф Трефели в интервю.

Много добре хореографски изграден, спектакълът е истинско физическо предизвикателство за изпълнителите, които през буквалното физическо повдигане един на друг, се заиграват с идеята за духовното усъвършенстване, която „подхвърлят” на публиката. Ползвайки средства като действие и противодействие, ритъм и риск, с акцент върху виртуозността и оригиналността, "Нагоре" гарантира особено вдъхновяващо преживяване за публиката си.

В рамките на тридневна работилница (28, 29 и 30 октомври), насочена към професионални танцьори, Йожеф Трефели и Майк Уинтър ще представят движенческите техники, разработени специално за спектакъла "Нагоре" и ще отворят врати за участниците към един нов свят на височина и полет.

Билети на цена от 10 лв. може да намерите в "Ивентим". Закупените билети за спектакъла "Нагоре" нямат номер на ред и място, тъй като всички места са разположени на самата сцена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови