Плевенска филхармония получи сграда за своята дейност

OFFNews 25 януари 2022 в 14:03 2391 0

Плевенска филхармония ще има нова база за своята дейност. Новината съобщи пред БТА директорът на музикалния институт Любомир Дяковски.

Новата база е държавен имот със застроена площ 180 кв.м. и ще се ползва за административни цели. Прехвърлен е от Министерството на вътрешните работи на Министерството на културата за нуждите на филхармонията в Плевен, след което е предаден на музикалния институт. В сградата има възможност да съхраняваме историята на професионалния състав чрез снимков материал, афиши и други документи от организирани музикални събития, можем да провеждаме срещи със солисти или с групи музиканти.

От самото си създаване досега оркестърът не е разполагал с подобна сграда за нуждите на своята дейност.

За филхармонията предстои голям концерт-спектакъл - "Светът на киното в музика", в който ще прозвучат мелодии от прочути филми, изпълнени от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, под диригентството на Борислав Йоцов.В концерта ще участват и  Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Димитър Карамфилов, Мишо Йосифов. Режисьор и автор на мулимедията е Васил Къркеланов, а аранжиментите - на Христо Йоцов.

Предвиждат се над 30 представления в цялата страна.
Премиерата в Плевен е на 3 февруари в читалище "Съгласие 1869". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови