Пиратите, които пуснаха новия филм на Тарантино в нета, му се извиниха

ОFFNews 04 януари 2016 в 20:26 14379 7

Снимка на част от героите във филма.

Интернет пиратите, които пуснаха в мрежата новия филм на Куентин Тарантино - "Омразната осморка",преди той да излезе официално по кината в САЩ, му се извиниха.

Групата Hive-CM8, която е отговорна за "изтичането" и на последния филм за Джеймс Бонд - "Спектър", поднесе съболезнованията си на режисьора, в случай че му е причинила някаква емоционална щета, и дори намекна, че пускането на продукцията в нета може да е от полза за кинопремиерата.

"Съжаляваме, ако ще разочароваме някого, но не сме хаквали нищо. Получихме копията от филма от някакъв пич на улицата, който ни ги продаде, дори не трябваше да ги декриптираме. Определено не сме били единствени. Още няколко филма се появиха в нета преди това, а с тях нямаме нищо общо. Така че просто искахме да споделим филма с хората, които не са достатъчно богати или просто не могат да идат и да го гледат на кино", написаха пиратите.

Те настояха, че винаги са подкрепяли всеки, който свали някой техен филм, после да иде и да го гледа в киносалона. Също така обещаха повече да не качват ленти, които все още не са показани в кината. "Не искахме да нараним никого, нямахме представа, че ще стане толкова известен (торентът) толкова бързо", допълват.

"Омразната осморка" тръгна по кината в Щатите и Канада на 70-милиметрова лента на 25 декември. Финансовият му успех обаче е далеч по-слаб от последните 2 филма на Тарантино - "Гадни копилета" и "Джанго без окови". Продуцентът на филма и сътрудник на режисьора - Харви Вайнщайн, обаче отказа да обвини за това пиратите и насочи критиките си към "Междузвездни войни", който в последно време чупи всички рекорди по приходи и популярност.

"Живеем във вселената на "Междузвездни войни" и аз обичам поредицата. Не искам да звуча като в притчата за киселото грозде, но ако можех да си напиша бележка, тя би гласяла: "Не прави премиера заедно с "Междузвездни войни". Не прави премиера срещу най-големия филм на всички времена. Щяхме да имаме двойно повече приходи, ако не беше космическата сага", каза той пред списание "Варайъти".

Пиратското копие на "Омразната осморка" бе проследено миналия месец чрез дигиталния си воден знак до ДВД, изпратено до холивудския продуцент Андрю Косове. Косове, който в момента помага на ФБР в разследването на "теча", твърди, че ДВД-то никога не е стигнало до него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews