Peeping Tom се завръщат в Пловдив с ДЕТЕ

ОFFNews Последна промяна на 19 декември 2018 в 12:10 1422 0

PEEPING TOM - една от най-вълнуващите и разпознаваеми танцови компании в света, ще представи най-новия си спектакъл ДЕТЕ в рамките на фестивала ONE DANCE WEEK 2019. Публиката в Пловдив ще има възможност да гледа дългоочакваната танцова интерпретация на заплетения детски свят от хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие на 20 септември 2019 в Дом на културата „Борис Христов“.

Ограничено количество билети е в продажба онлайн на Epaygo.bg: http://bit.ly/KindPeepingTom , и на касите на EasyPay на специални цени от 20 и 30 лв., валидни до 1 януари 2019. Лица под 18 години няма да бъдат допускани в залата. За повече информация следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/284151015577193/. Публиката на фестивала за съвременен танц и пърформанс вече се докосна до хиперреалистичната естетика на PEEPING TOM по време на ONE DANCE WEEK 2017 със спектакъла МАЙКА.

ДЕТЕ ще смае българската публика броени месеци след световната си премиера в Les Théâtres de la Ville, Люксембург (23 април 2019) и е един от акцентите от програмата на специалното издание на ONE DANCE WEEK по време на Пловдив - Европейска столица на културата.

След фурора на МАЙКА в рамките на юбилейното издание на фестивала, белгийската компания за танцов театър PEEPING TOM се завръща в Пловдив с ДЕТЕ, последната част от забележителната им трилогия, посветена на семейните отношения. След БАЩА (2014) – емоционален и наситен разказ за остаряването, и разтърсващия психологически портрет МАЙКА (2016), идва ред на най-важния „елемент“ в семейството – детето.

Хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие режисират третата част през призмата на често неразбрания, често подценяван от възрастните флуиден и оплетен във фантазии свят на детето. Спектакълът показва как перспективите му се променят, докато тялото расте, как личността се трансформира и оформя, докато детето става възрастен. Всяко движение в този забележителен танцувален портрет е продиктувано от мечтите, изборите, страховете, съмненията, несигурността…

Възрастните предполагат, но дали наистина разбират децата? Когато няма на кого и на какво да се опрат. Когато приемат кое е истина и кое е лъжа, кое е правилно и кое е грешно. Когато преминават през травмиращи ситуации.

Как подрежат своя детски свят чрез измислиците, ролевите модели или подражанието на родителите си, за да се справят в дадени ситуации. Каква е ролята на бащата и майката в тези сложни процеси? Промените във времето и пространството, толкова типични за творчеството на PEEPING TOM, присъстват и в ДЕТЕ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови