Първото мотокино в Европа отваря на 26 юни в София

OFFNews 24 юни 2020 в 18:34 2590 0

Пандемията, в която все още се намираме, роди и първото мотокино у нас. То ще посреща любителите на адреналина с екран с размери 5 на 8 метра, звук от мощни тон-колони и радио-предавател на честота 90.5 Fm, за да е достъпен и през радиоприемниците на моторите.

„Идеята се появи, първоначално вдъхновена от заглавието, с което ще открием мотокиното. Това е документалният филм „Рокендрол“ на режисьора Борислав Колев, който разказва за българските рок банди от края на 80-те и 90-те години. Те са постлали рок културата на България и са всели фурор. Та си казахме, защо да не направим нещо по-нестандартно като тях“, обясни пред Радио София един от организаторите - Николай Станчев, режисьор, продуцент и сценарист.

Оказало се, че това не само е нов проект за България, а и за цяла Европа.

Историята на киното за мотоциклети в световен мащаб ни връща в далечната 1954 г. в град Тейлър, щата Мичиган, САЩ, където се открива първото моторно кино в света. Казва се Джоли Роджър Драйв Ин и съществува до 1990 г.

“Ние един вид правим нещо като мото събор и прожекция на филм. На сцената като водещи ще се качат рок звезди и ще има малка концертна част“, изкушава още Ники Станчев.

Мотокиното ще се провежда един път месечно за почитателите на машините на две колела.

А първите зрители на колела се очакват след отваряне на вратите този петък (26 юни) в 20:00 ч. на бул. "Черни Връх" 47, на паркинга на бившия завод "Витоша".

И да сте пеша, няма да ви върнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови