Откровени до болка "Бягства" в театър "Азарян" на 19 и 20 декември

ОFFNews 15 декември 2015 в 16:58 2895 0

Снимка от "Бягства".

На 19 и 20 декември театър "Азарян" в НДК ще покани публиката на провокиращо сетивата преживяване с новия спектакъл „Бягства”.

Представлението, режисирано от Веселка Кунчева и с участието на Милица Гладнишка и Полина Христова, е вторият собствен проект на театъра, продуциран от НДК. Премиерните му дати са 19 декември от 19:30 часа и 20 декември – 18:00 часа. Цената на билетите е 15 лв.

В него режисьорката прави смел и интригуващ избор с двете актриси, познати и популярни до този момент, в различно амплоа. Въпреки това Милица Гладнишка и Полина Христова доказват силата и същността на театралното изкуство, а именно, че на сцената комбинацията от талант, доверие и вдъхновение, винаги произвежда вълнение в залата.
Двете актриси се изправят една срещу друга в изумителна „битка”, ползвайки две от най-мощните оръжия на сценичното изкуство - гласa и тялото.

Проектът „Бягства” е вдъхновен от дълбоката необходимост на авторите му да разкажат неизречими съкровения, които, споделени в театрална зала с много други хора, се превръщат в емпатийна вълна и емоционално събитие.

Музикалното решение е единствено гласът на Милица Гладнишка. Всеки тон е изпят на живо, в момента и пред очите ни. Сценографските решения на Мариета Голомехова превръщат материалното в нематериално, огъват реалности и създават нови светове за обитаване.

„Ние непрекъснато се самоосакатяваме, бягайки от себе си, и се затваряме в собствените си стени от невъзможности”, коментира сценографът на спектакъла Мариета Голомехова.

„Бягства“ е спектакъл за невъзможността на индивида да отстои себе си в света на ежедневното затрупване с тонове информация, за това какви трябва да бъдем, какво да харесваме, кого да мразим, кое е добро, кое е зло, на кого да вярваме и как да живеем. „Позитивизмът“ изсмуква мозъчните ни клетки и ги заменя с фалшиви късчета пластмасови идеали. Човекът е доведен до състояние на непрекъснато преследване на илюзорни идоли.

"Тичаща марионетка с невидими конци. Бягаме от същността си, бягаме от страховете си, от мечтите си, надеждите, родината си. Човечеството емигрира от Човека в търсене на щастието. Бягай в крак с времето! Бъди на ниво! Бъди като другите! Алилуя! Чрез този спектакъл се опитваме да разберем дали е възможно да бъдем себе си, но не себе си в очите на другите, а себе си в очите на себе си. Дали е възможно да се завърнем в душите си? И всъщност дали не сме се изгубили безвъзвратно, коментира Веселка Кунчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови