„Опаката и лицевата страна“ – Светла Радулова и Мартин Киров с обща изложба керамика и живопис

ОFFNews 03 ноември 2016 в 11:35 6368 0

"Човекът е единственото създание, което отказва да бъде, каквото е." С този цитат от Албер Камю двамата художници анонсират своята обща изложба, която ще бъде открита на 9 ноември от 18:0 часа в галерия "Pentimento" на улица „Гладстон“ 8 в София.

Светла Радулова е родена през 1981 г. в София. Завършва „Керамика” в НХА. Живее в София и работи активно в областта на абстрактната живопис.

Първата ѝ самостоятелна изложба е във Франция през 2012 г. След поредица от съвместни изложби извън България, художничката представя няколко такива и в София: „Точката, от която няма връщане” през 2014 г., „Индустриална симфония“ през 2015 г., а в началото на 2016 – „Пребиваване в другия”, с която дава израз на себеоткриването чрез другия.

В „Опаката и лицевата страна“ Светла Радулова показва както абстрактни картини, така и пластики от камък и дърво. Новите творби носят и нов за самия художник емоционален оттенък, идващ от зародилото се търсене на единствена същност на опаката и лицевата страна. „Изложбата е една главоблъсканица, като игра на думи..., само че в образ. Наистина ли съществува опака и лицева страна?“, казва тя. И допълва: „Изложбата е експеримент. Това са абстрактни образи на едно и също нещо“.

Мартин Киров е роден на 17 август 1980 година във Велико Търново. Завършва Националната гимназия за приложни изкуства, специалност "Керамика" в Троян през 1999 г. През 2005 г. завършва магистратура „Керамика“ в класа на проф. Красимир Джидров в НХА. Участва в поредица от международни и национални изложби. Негови пластики се намират в редица галерии и частни колекции в страната и чужбина.

„Опаката и лицевата страна“ може да бъде видяна до края на ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови