Красотата на българските жени (галерия)

Калоян Константинов 20 октомври 2016 в 15:22 26370 1

Снимка Радослав Първанов

Радост Тодорова във Враца.

Преди време ви запознахме с проекта на 22-годишния габровец Радослав Първанов, в който той си е поставил за задача да запознае родната и световна публика с красотата на българските жени, носии и градове.

Днес младият фотограф с радост заяви, че проектът се развива на бързи обороти и към него се е включила Радост Тодорова, носителката на титлата „Мис Враца”, „Мис Национален отбор по футбол” и "Мис Вселена-България".

Местата, на които е снимана 21-годишната моделка, са родният ѝ град и Черепишкия манастир, както и великолепните гледки на Врачанския балкан.

Сесията е заснета в края на лято 2016 и все още не е показвана никъде. Серията снимки има за цел да покаже на зрителите красотата на българката, пищността на българското традиционно облекло и историческите места в града, свързан толкова много с историята на България и българския революционер Христо Ботев.

Тя споделя, че се е влючила в идеята с удоволствие и заявява твърдо, че се гордее с историята и традициите ни. Радост и Радослав се надяват проектът освен да донесе естетическо удоволствие и да напомнят за традиционните български ценности, добрина и родолюбие.

Проектът вече има име, което досега не бе обявено официално – инициативата ще бъде наречена „ Аз съм Българка!” Идеята е то да бъде разбираемо за чужденците и да носи гордост на сънародниците ни по света и в родината.

Досега Радослав е снимал в Стария Пловдив, София, Перник, Копривщица, Розобера в Казанлък, Паметника на Свободата – Шипка, Хан Хаджи Николи и Царевец във Велико Търново, Двореца в Балчик, Рупите, Мелник, Жеравна, Соколски манастир, Трявна, Смолян и Враца.

Останалите места са Боженци, Арбанаси, специално подбрани обекти в София свързани с християнството, района на Шияковски манастир, Казанлък, а финалът ще бъде Етнографски музей на открито „Етър” край Габрово в красива снежна картина.

Снимките са почти към края си, като предстоят сесии на две майки с дъщеричките им.

Преди голямото си представяне изложбата ще обиколи няколко места в страната, като засега са обявени Копривщица, дворецът „Балчик” и Пловдив, но предстои програмата да бъде доуточнена.

Повече за Радослав Първанов и неговия проект може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови