Нов расов скандал в Холивуд: Нямало известни азиатки, затова ги заменят с бели

ОFFNews 18 април 2016 в 18:09 9003 18

Скарлет Йохансон в първата си снимка като азиатската героиня.

От известно време феновете се вдигнаха срещу Холивуд, защото избира бели актриси да играят в роли, предназначени за азиатки.

Последният случай, който от известно време тресе форумите и блоговете, е изборът на Скарлет Йохансон за главна роля в пълнометражния игрален филм по азиатската анимация "Ghost in a Shell", в която главната актриса е, логично, азиатка, съобщи "Гардиън".

Йохансон ще изиграе ролята на полицайката-киборг майор Кусунаги. Въпросът обаче е - защо е избрана бяла актриса, след като в популярната в средите си анимация героинята е с друг цвят на кожата?

Отговор даде Макс Ландис, сценаристът на предстоящата лента - в Холивуд няма достатъчно известни актриси азиатки.

Според него положението в американската филмова индустрия в момента е вбесяващо, защото няма никакво расово разнообразие: "През 90-те години имаше много известни актьори с различен цвят на кожата - Джаки Чан и Джет Ли бяха известни по едно и също време, снимаха филми. Вече ги няма, дори Луси Лиу не се снима вече".

"Филмовата индустрия не е виновна за случващото се, това е проблем на културата и на това, че филмовите екипи и продуценти стават все по и по-уплашени, че продукциите им ще донесат все по-малко и по-малко пари", допълва Ландис.

Феновете побързаха да обвинят сценариста, че защитава избора на Йохансон, но той веднага отговори в Туитър, че посочва пропуск в една грешна система, която прецаква актьорите и малцинствата.

В мрежата дори се появиха слухове, че върху образа на Йохансон ще бъде използван специален софтуер, който да я направи да изглежда по-азиатски. От "Парамаунт" обаче веднага отхвърлиха подобно твърдение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!