Народният театър с благотворителен аукцион в помощ на Хитрино

ОFFNews 12 януари 2017 в 14:34 5585 0

Снимка Невена Илиева

В дните от 14 до 16 януари във фоайето на Голяма сцена на Народен театър "Иван Вазов" ще се проведе благотворителен аукцион в помощ на пострадалото миналия месец село Хитрино. Акцията се провежда съвместно със Съюза на българските художници, който ще организира аукциона.

Всички приходи от продажбата на творбите ще бъдат дарени за възстановяване дейността на читалище „Пробуда 1929” в Хитрино.

В благотворителната изложба Съюзът на българските художници ще представи произведения на художниците Ивайло Мирчев, Станислав Памукчиев, Елица Матеева, Николай Янакиев, Райна Стоймирова, Любен Генов, Мария Райчева, Ивайло Аврамов, Володя Казаков, Ива Владимирова, Иван Русев, Цветослав Христов – Цупи, Албена Щеньовска, Христофор Кръстев и др.

В експозицията ще бъдат включени и творби от фонда на СБХ.

Изложбата ще бъде отворена за посещения всеки ден в дните от 14 до 16 януари включително, между 11:00 и 19:00 часа, както и за зрителите на представленията в Народния театър „Иван Вазов”.

Както вече бе оповестено, театърът се включи в кампанията на творци и културни институции в помощ на Хитрино, като ще има благотворително представление на „Хъшове” в събота, 14 януари.

На няколко места в сградата и фоайетата на театъра вече са поставени кутии, в които всеки желаещ може да направи дарение.

На 15 януари, неделя, от 10:30 ч. комисия от театъра ще отвори кутиите и ще оповести в присъствието на медиите събраните средства, които ще бъдат дарени за възобновяване на културната дейност на читалището в Хитрино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови