На 88 години почина модната икона Пако Рабан

OFFNews 03 февруари 2023 в 17:11 1985 0

Пако Рабан

Снимка GettyImages

Пако Рабан

На 88-годишна възраст почина световноизвестният дизайнер Пако Рабан.

Иконата в света на висшата мода е издъхнал в бретанския град Порсал във Франция, съобщава "Льо Монд". Кончината на Рабан, чието истинско име е Франсиско Рабанеда и Куерво, потвърдиха и от компанията "Puig", които контролират бизнеса с парфюми и модната къща на модния дизайнер.

"Пако Рабан направи трансгресията магнетична. Кой друг би могъл да накара модните парижанки да поискат рокли от пластмаса и метал? Кой освен Пако Рабан би могъл да си представи аромат, наречен Calandre – думата означава "автомобилен грил", нали знаете – и да го превърне в икона на съвременната женственост?" написа Хосе Албеса, президент на отдела за мода и красота на "Puig".

Пако Рабан е с баски произход. През 1939 той намира убежище във Финистер, департамент в Бретан заедно със семейството си. Оттогава той е привързан към региона Морле, където живее, както и към квартала Рекувранс в Брест.

Неговите ексцентрични дрехи, включващи метал и пластмаса, както и вкусът му към езотериката често му печелеха първа страница в много вестници и списания. Автор е и на книги, сред които "Апокалипсис" и "В средата на времето".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!