Монголската мода през вековете и пакистанско съвременно изкуство на фестивала за азиатска куртура

ОFFNews 26 април 2018 в 14:12 3285 0

Монголската мода през вековете, националната палестинска танцова група, пакистанско съвременно изкуство върху камиони, бойни танци от Индонезия, тези и още много музика, театър, изкуства, кулинария и игри от 14 държави от Азия в Борисовата градина на 12-ти май

Добилите популярност като азиатските олимпийски игри – континентални мулти-спорт игри, провеждани в Азия от 1978 г. насам, пристигат за първи път в България по време на фестивала на азиатската култура „Цветовете на традициите“. Традиционните символи на тези спортни игри, носещи международното послание „Енергията на Азия“, ще открият мултикултурния азиатски фестивал у нас на 12-ти май в 10 ч., на сцена “Лятна естрада” в Борисовата градина.

Сред акцентите в програмата на фестивала, наброяваща над 50 различни музикални, театрални, кулинарни, танцови изпълнения и работилници, е незабравимата танцова група от Монголия. Чрез високо пластични и акробатични танци, тя ще представи монголската мода през вековете, художниците от Пакистан, които ще очакват посетителите на фестивала да изрисуват заедно един цял камион в Борисовата градина като част от стартиралото като нов вид творчество от Южна Азия и добило световна популярност съвременно изкуство върху камиони. Танцът „Цветовете на Азия”, изпълнен от различни участници във фестивала и палестинската танцова група от Рамала, ще открият събитието тази година.

С рисуване на тема „цветовете на традициите“ между най-младите посетители на фестивала и Н.Пр. Сри Астари Расжид, посланик на Република Индонезия и основен инициатор на азиатския фестивал, стартирал у нас за първи път през 2017 г., ще се открие и арт работилницата, в която още активности ще представят Япония с традиционни хартиени кири-е, оригами, икебана и калиграфия от Иран и игри от Корея, Индия, Пакистан и Индонезия.

Каузата на фестивала тази година са приемните деца и семейства, които фондация „За нашите деца“ подкрепя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови