Министърът на културата ще купува билети за спектакли със заделените пари за кошници с цветя

OFFNews 18 февруари 2022 в 18:39 4522 0

Снимка БТА

160 ученици ще имат безплатен достъп до спектаклите по повод 70-ата годишнина на ансамбъл „Филип Кутев“, съобщиха от Министерството на културата.

Идеята на ресорния министър Атанас Атанасов е "разходите за традиционните кошници с цветя като официален поздрав и благодарност да бъдат пренасочени в закупуване на билети и осигуряване на достъп на ученици от различни училища и паралелки по изкуства до максимално широк спектър от културни събития."

„Всичко започва с малки стъпки. Няма по-голяма подкрепа за един творец от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, посещението на културно събитие е като майсторски клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и приложим тази идея за целия културен календар, не само в София“, каза министър Атанасов.

Деца от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука”, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” и фолклорните паралелки към 144 СУ „Народни будители” ще имат безплатен достъп до събитието.

Концертите, посветени на значимия юбилей, започват от днес и в трите поредни дни ще бъдат с различна тематика и концепция –„Началото“, „Пътят“ и „Наследството“.

Специални гости на сцената ще бъдат ансамблите „Пирин“ и „Тракия“, както и ученици от Националното училище за танцово изкуство, Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови