Минеков освободи Светослав Трайков от Съвета на директорите на НДК

OFFNews 02 ноември 2022 в 12:02 3795 2

Светослав Трайков

Снимка Фейсбук

Светослав Трайков

Месец, след като бе назначен за член на Съвета на директорите на НДК, бившият активист на протестите от 2020 г.  Светослав Трайков бе освободен от поста. 

Новината бе съобщена от Министерството на културата. 

"Днес, 2 ноември 2022 г., министърът на културата проф. Велислав Минеков освободи Светослав Трайков, член на Съвета на директорите на НДК.
Предстои назначаването на нов член на Съвета", информираха от министерството.

Пред OFFNews на 12 октомври Трайков каза, че е влязъл в Съвета на директорите на НДК от държавната квота, на мястото на Веселина Петрова Паскова-Мънъри. Тогава Трайков допълни, че е там до провеждането на конкурс за нов състав. 

Припомняме, че през октомври 2021 г. длъжността "директор" бе поета от Пени Раева, а в Съвета на директорите влязоха още Росица Велкова от Министерството на финансите и Елена Карапаунова от Министерството на икономиката.

На 23 юни 2022 г. бившият министър на културата Атанас Атанасов назначи в Съвета Екатерина Димитрова Доцева и Веселина Петрова Паскова-Мънъри. Още тогава членовете на съвета са със статут на временно управляващи до провеждане на конкурс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

2

StinkingSonOf

10.11 2022 в 20:06

Трайков може спокойно да се пробва във Възраждане. Доста му допадат на възгледите.

345

1

Джендо Джедев

02.11 2022 в 16:24

Пфу, язък! Сега тоя трол пак ще трябва да си търси работа. Разбира се - синекурна, сладка службица. Той друга работа не може да върши.