Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Михаил Йосифов и ''Новините в джаза'' с турне и дебютен албум

OFFNews 05 април 2023 в 10:54 1062 0

Новините в джаза

Снимка Новините в джаза

Новините в джаза

Популярният тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов събира млади музиканти в проекта “Новините в джаза”.

Групата ще представи дебютния си албум "Първа емисия" с поредица от концерти в 7 града в страната - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Варна и Русе.

Паралелно с живите участия бандата ще направи и открити уроци в музикалните училища в тези 7 града. Първите два от поредицата концерти ще са на 18 април в Bee Bop Café в Пловдив и на 29-ти април в Sofia Live Club. Преди събитията ще се състоят и откритите уроци в национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" Пловдив и Национално музикално училище „Любомир Пипков“ София.

Албумът "Първа емисия", който Михаил Йосифов и “Новините в джаза” ще представят, включва 11 авторски вокални и инструментални композиции. Почти всеки един от музикантите е оставил своя личен почерк в него. Само две от парчетата са на Мишо Йосифов, останалите девет са дело на младежите, които той насърчава и подкрепя в създаването на авторска музика.

“Новините в джаза” са талантлив, млад секстет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова и мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски. В групата Мишо Йосифов събира негови настоящи и бивши студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", за да създават заедно богат репертоар от джаз, блус, фънк и латин пиеси, 11 от които са и красивите авторски композиции в “Първа емисия”.

В творческата работа по албума, както и в концертите за представянето му, като специален гост се включва и високо цененият перкусионист Атанас Попов.

Билети за двата концерта в Пловдив и София могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Всички събития от турнето ще са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ за представянето на албума "Първа емисия", както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.

За повече информация може да следите:
Facebook: Новините в джаза
Instagram: Новините в джаза

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!