Михаил Билалов, Ана Вълчанова и Николай Урумов заедно на сцената във френска пиеса

Тримата с срещат в „Прощална вечеря“ под режисурата на Здравко Митков в Сатирата

ОFFNews 06 ноември 2017 в 17:30 6085 0

„Прощална вечеря“ от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт е най-новата пиеса в репертоара на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Режисьор на постановката е Здравко Митков, а сценографията е дело на Петър Митев. Участват актьорите Михаил Билалов, Ана Вълчанова, Диана Досева и Николай Урумов.

Ина Шкарова, драматург на представлението, споделя:

„Прощална вечеря” е прекрасна интелектуална комедия, която не просто разсмива, но и над която зрителят ще може да разсъждава дълго, дълго след това. Отнася се за дълбоките, сърдечни връзки, достигнали прага на своето изчерпване. Старите приятелства, които неусетно са помръкнали във въртележката от ежедневни работно-семейни-обществени задължения, от липсата на време да се погледнем, да се почувстваме внимателно един друг, от рутината, приплъзваща дружеските срещи в повърхностно все по-рядко общуване. „Прощална вечеря“ помага на човека да си върне усещането за непосредственост, празничност, способността да обича, подкрепя и прощава.“

Сюжетът на комедията разказва за семейната двойка Пиер и Клотилд Льокьор, които, опиянени от идеята да разчистят дневния си ред, решават да организират прощална вечеря. Това е най-добрата форма на „развод с приятели – призраци”.

Първи в списъка „отживелици” се оказва Антоан Роайе. И въпреки че Пиер и Клодилд стриктно спазват идеалния сценарий за прощална вечеря, приготвяйки любимата храна и музика на Антоан, бутилка вино от годината на раждането му, плюс всички ненужни подаръци от него, вечерята далеч не протича така идеално и според замисъла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews