Михаела Филева и Максим Ешкенази представят филмовата музика на Америка и България с два концерта в София и Русе

OFFNews 02 септември 2022 в 08:04 2755 0

Михаела Филева и Максим Ешкенази

Снимка PR

Михаела Филева и Максим Ешкенази

Маестро Максим Ешкенази и Михаела Филева, заедно със симфоничния оркестър на Държавна опера Русе, представят “I love Музика” - два класически концерта с филмовата музика на Америка и България.

Те са безплатни. Първият ще се проведе на 9 септември на централния площад в Русе. Вторият е на 16 септември в София - езерото “Дружба”.

Зрителите ще се насладят на музика от филмите “Оркестър без име”, “Междузвезди войни”, “Васко да Гама от село Рупча”, “Индиана Джоунс”, “Отмъстителите”, “Любимец 13” и др.

В двата концерта ще участва Печенката със своите характерни бийт бокс изпълнения.

“Вече няколко години с Михаела и музиканти от различни класически оркестри правим концерти в цялата страна - публиката винаги реагира изключително екзалтирано. За пореден път ще посетим Русе, където още от Фортисимо фест знам, че хората са жадни за тези концерти. В София пък за първи път ще сме в “Дружба”, при това на езерото. Мястото е изключително подходящо за едно запомнящо се и различно събитие!”, споделя маестро Ешкенази.

Концертите “I love Музика” са подкрепени от Фондация “Америка за България”, традиционен партньор на Максим Ешкенази и неговите музикални проекти в България.

“Всичко започна преди 10 години с първото издание на Фортисимо фест. Оттогава подкрепихме различни, но винаги вълнуващи проекти на маестро Ешкенази. Щастливи сме, че отново можем да застанем до него с тези два концерта, които обединяват любимата филмова музика на поколения българи и американци. Нека заедно да се докоснем до магията на музиката”, споделя Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови