Лени Кравиц се завръща в София догодина

ОFFNews 12 септември 2018 в 14:04 3673 1

Световноизвестният музикант Лени Кравиц се завръща в България за голямо шоу на 4 май 2019 г. в столичната "Арена Армеец", съобщават организаторите от Sofia music enterprises.

Вдъхновен от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години, музикантът, композитор и продуцент е носител на 4 поредни награди "Грами" и поставя рекорд за най-много спечелени награди в категория „Най-добро мъжко вокално рок изпълнение“.

От издаването на първия албум на Кравиц - "Let Love Rule", през 1989 г. до днес, музикантът има над 40 милиона продажби по целия свят. Той е работил заедно с музикални икони като Мадона, Aerosmith, Принс, Дейвид Бауи и Мик Джагър, както и с млади звезди като Джей Зи, Дрейк, Avicii и Алиша Кийс.

На 7 септември излезе единадесетия студиен албум на изпълнителя – "Raise Vibration", в който остава верен на стила си, а звученето на албума е изключително характерно. Той самият казва: „Искам да предам своето послание за единност. Още от "Let Love Rule" до "Raise Vibration" искам музиката да мотивира и вдъхновява!“

С подкрепата на дългогодишния си приятел и сътрудник китаристът Крейг Рос, който също участва в създаването на албума "Raise Vibration", Кравиц сам продуцира и изпълнява всичко - от китара, бас, барабани и пиано до бонго, камбанки, клавишни инструменти и синтезатори, ситар, калимба и други.

Продажбата на билети за концерта стартира на 19 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови