Култовото хип-хоп дуо DAS EFX се завръща в България

ОFFNews 11 януари 2019 в 10:27 2163 0

Легендарното дуо DAS EFX се завръща в България за експлозивен лайв на сцената на City Stage на 16 февруари. Това е трето гостуване на бандата в страната след разпродадените концерти през 2006-та и 2012-та.

България се нарежда до Германия, Италия, Швейцария, Испания, Белгия, Холандия, Швеция, Дания и Полша като част от турнето по случай 25 години от създаването на групата. От българска страна на сцената ще се качат SplitKid & Homelesz, Managua SLANG, Roof Rhymez (Roof Rhymez Studio), Кучетата & Yo One & Andre, 5 o'clock.

DAS EFX е американско хип-хоп дуо, в което участват Dray (известен и като Krazy Drayz) и Skoob (познат още като Books). Името им идва от абревиатурата на Dray and Scoob (DAS) и EFX като "effects" (ефекти).

Популярността си DAS EFX добиват през 90-те на миналия век благодарение на уникалния си стил на рапиране, който се превръща в един от най-влиятелните стилове в хип-хопа за всички времена.

Стилът им включва множество попкултурни референции и заплетени рими в бърз темп от поток на съзнанието, включващи много думи, завършващи на "-iggedy". Групата има издадени 7 студийни албума.

Първите 100 билета на промоционална цена бяха разпродадени едва дни след обявяването на събитието. Феновете все още могат да се сдобият с билети за 16 февруари онлайн на EPAYGO.bg, на касите на EasyPay и в мрежата на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови